OMV Petrom lansează un nou proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați. Valoarea proiectului se ridică la 2 milioane de lei

„Transformarea digitală a OMV Petrom este un proces care se bazează atât pe implementarea de noi tehnologii, cât şi pe crearea unei culturi şi a unei mentalităţi digitale în rândul angajaţilor. Această abordare, orientată spre inovaţie şi agilitate, susţine compania să se adapteze la evoluţiile de la nivel global prin care trece sectorul energetic”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Programul „Digital Training Skills” se bazează pe trei piloni: adoptarea tehnologiilor digitale, promovarea unei culturi pentru schimbare şi adoptarea competenţelor digitale IT globale.

Cursurile de pregătire vor avea ca scop formarea de competenţe avansate în domeniile sistemelor energetice de monitorizare şi informaţie, securităţii cibernetice a infrastructurii critice şi ştiinţa datelor.

Peste 300 de angajaţi vor beneficia de programul de pregătire. Dintre aceştia, circa 25% vor fi femei, iar minimum 5% vor fi angajaţi cu vârste cuprinse între 54 şi 65 de ani.

La finalul activităţilor de formare se vor acorda diplome şi/sau certificate de participare în urma unui proces de evaluare organizat de solicitant. Proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii Septembrie 2021, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2020, se precizează în comunicat.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 – 2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.