Omnia Capital, o companie activă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, a preluat transportatorul Dumagas Transport, una dintre cele mai importante afaceri din industria de profil.

Businessul avea peste 150 milioane lei în 2021, acestea fiind cele mai recente date publice disponibile. Vânzătorul este fondul de investiţii Bancroft.

Preluarea Dumagas reconfirmă încrederea Omnia Capital în industriile strategice

Pe platforma de analiză a companiilor Confidas, Dumagas Transport apare deţinută de firma B3 Romania Transport B.V. din Olanda.

„Preluarea Dumagas de la fondul de investiţii Bancroft, care a deţinut şi Mobifon SA (Vodafone), reconfirmă încrederea Omnia Capital în industriile strategice. Împreună cu echipa Dumagas vom continua achiziţia altor companii de transport, din Romania, dar nu numai”, a spus Matei Ladea, cel care alături de Bogdan Georgescu a înfiinţat Omnia Capital.

Astfel, pe termen mediu, ţinta cumpărătorului Dumagas Transport este de a face noi achiziţii în domeniul transportului pentru a ajunge să controleze un grup cu afaceri dincolo de graniţele ţării şi cu un nivel al businessului de 100 milioane euro, respectiv 500 milioane lei.

Dumagas a încheiat anul trecut cu afaceri de 37 de milioa­ne de euro

Dumagas, unul din cei mai mari transportatori de marfă de pe piaţă, controlat de fondul de investiţii Bancroft, a încheiat anul trecut cu afaceri de 37 de milioa­ne de euro şi a trecut pe profit după ce anul anterior înregistra pierderi, potrivit oficialilor companiei.

Mai mult, oficialii au estimat pentru acest an că vor atinge pragul de 40 de milioane de euro cifră de afaceri.

„Anul trecut am terminat pe profit aşa cum ne-am propus, o marjă de 1-2% cum este în industria noastră. Cifra de afaceri a crescut la 37 de milioane de euro şi pe fondul creşterii preţurilor iar pentru acest an estimăm că vom atinge 40 de milioane de euro“, a declarat Mircea Vlah, directorul general al Dumagas Bucureşti, pentru zf.ro

Anterior, directorul general al Dumagas Bucureşti a spus pentru sursa menționată că a încheiat 2021 în creştere cu 5% faţă de anul anterior.

„Primele luni din acest an au pornit bine şi avem comenzi crescute din partea clienţilor din industria automotive (piese şi componente auto) şi retail (produse la temperatură controlată). Cifra de afaceri din primele cinci luni este cu 12% mai mare decât în perioada similară a anului trecut“, a spus Mircea Vlah.