Compania aeriana nationala a Greciei, Olympic Airlines, a anuntat ca va reduce numarul zborurilor in incercarea de a face fata costurilor tot mai ridicate. Operatorul aerian se afla in acest moment intr-o situatie financiara dificila cauzata de cresterea necontrolata a pretului la combustibili.

Printre zborurile pe care le va intrerupe, Olympic Airlines le-a anuntat pe cele spre Londra, Frankfurt, Munich, Stuttgart si Dubai. Pana in acest moment aceste curse au adus o pierdere totala de 22,1 milioane de euro companiei grecesti.

Olympic Airlines analizeaza, de asemenea, posibilitatea de a incheia o serie de parteneriate cu alte companii aeriene pentru a putea reduce taxele de pe aeroporturile din strainatate.

De-a lungul ultimilor cativa ani guvernul Greciei a incercat in mai multe randuri sa gaseasca investitori privati care sa cumpere Olympic Airlines, insa procesul a fost complicat constant de cererile Comisiei Europene.

Situatia in care se afla in acest moment compania greceasca nu este una singulara, mai multi operatori aerieni din lume fiind nevoiti sa isi reduca numarul de zboruri pentru a face fata costurilor.

Sursa: Interactive Investor