„Piața imobiliară se află într-un moment bun, cel mai bun luând în considerare piața muncii, în primul rând la nivel de ofertă. Online-ul aduce un plus de valoare pieței. Eu vreau de la un site nou să aducă clienți noi și să se folosească de toate platformele OLX”, explică Sorin Bălan, Head of Real-Estate Naspers Classifieds România.

Miercuri, OLX a anunțat lansarea site-ului Storia, dedicat exclusiv anunțurilor din domeniul imobiliare. „Storia este o acoperire la un nivel mult mai ridicat a nevoilor din piață”, a completat directorul de vânzări Sorin Bălan într-o conferință de profil.

Utilizatorii Storia vor putea adăuga peste 50 de filtre fiecărui imobil, 20 de fotografii, filmuleţe de prezentare, dar şi tururi virtuale ale proprietăţilor scoase la vânzare. Pe noua platformă sunt opt categorii principale, cu anunţuri variate: de la vânzarea şi închirierea de apartamente, case, terenuri, spaţii comerciale şi de birouri şi până la depozite sau hale. Mai mult, site-ul include şi o secţiune dedicată ansamblurilor rezidenţiale.

„În 2008-2009 cererea era formată 90-95% din investitori și 5-10% erau consumatori finali. Astăzi s-a schimbat: 5-10% investitori, iar 90-95% consumatori. Primele șase luni ale acestui an au fost cele mai bune din istoria pieței mondiale: 21.000 de credite pentru programul Prima Casa, o creștere de 41% față de anulș trecut”, a spus Sorin Bălan.

OLX rămâne în continuare gratuit pentru vânzătorii privați, aceștia beneficiind de trei anunțuri gratuite la fiecare 30 de zile. Pentru profesioniștii din domeniu există mai multe opțiuni. Astfel, aceștia își pot adăuga anunțurile doar pe OLX la prețuri ce încep de la 0,93 euro/anunț prin alegerea unuia dintre pachetele comerciale din site. Agențiile pot alege și publicarea ofertelor lor exclusiv pe Storia, unde vor plăti 3,99 euro pentru fiecare anunț în parte. Varianta integrată, care oferă acces la toate cele trei servicii are un preț de pornire de 0,30 euro/anunț.

Platforma Storia este lansată în prezent în versiunea beta, fiind accesibilă atât din varianta desktop, cât și din cadrul aplicațiilor mobile realizate pentru sistemele de operare iOS și Android.

În fiecare luna pe OLX sunt declarate ca fiind vândute peste 20.000 de imobile și sunt adăugate 160.000 de anunțuri noi în categoria imobiliare.