Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Olivia Steer a vorbit despre propunerile pe care le-a primit de-a lungul anilor din partea presei străine. Reacția soției lui Andi Moisescu vine după scandalul stârnit de vizita jurnalistei italiene Lucia Goracci la București, care a dorit să realizeze un material despre situația vaccinării în România și a inclus și un interviu cu senatoarea Șoșoacă.

Practic, Olivia Steer îi ia apărarea Dianei Șoșoacă. Vedeta susține că a primit diverse oferte de-a lungul timpului pentru a oferi interviuri unor instituții de peste hotare, iar unele dintre ele ar fi venit chiar din partea postului Rai Uno, același care a venit și să o intervieveze pe Diana Șoșoacă.

Olivia Steer susține că a refuzat de fiecare dată astfel de invitații care în opinia sa sunt ”dubioase”. Aceasta susține că, deși jurnaliștii spun că este vorba despre o cercetare de teren, lucrurile sunt complet diferite.

Ce spune Olivia Steer

„De prin 2015 încoace, am tot zis pas la diverse invitaţii curtenitoare şi în mod egal dubioase de a da interviuri unor cotidiene internaţionale şi agenţii de presă străine, unei televiziuni franţuzeşti sau unor grupuri de antropologi care făceau, cică!, cercetare în teren cu privire la profilul scepticului român, pe bani mari veniţi de-afară.

Sanki! Lucrând în mass-media atâţia ani, am aflat, direct de la sursă, şi am văzut cu ochii mei că de la RAI la IAD e un singur pas. Sau mai puţin…”, notează Olivia Steer într-o postare distribuită pe noul său cont de Facebook.

Totodată, soția lui Andi Moisescu a mai adăugat că în toți acești ani, jurnaliștii străini și-au schimbat metodele prin care ”vânează”, dar care au rămas la fel de ”jalnice”.

„Între timp, metodele prin care sunt vânaţi negaţioniştii s-au diversificat şi rafinat. Şi chiar şi aşa, tot jalnice şi transparente au rămas”, crede ea. „Dar despre toate astea, pe larg, curînd, pe blog…”, a detaliat vedeta.

Adevărul despre scandalul Dianei Șoșoacă

Amintim faptul că scandalul în care este implicată Diana Șoșoacă a avut loc vineri seară. Jurnalista din România care a intermediat interviul echipei Rai Uno din biroul soţului Dianei Şoşoacă a vorbit despre motivul care a declanșat întrega situație.

Jurnalista Delia Marinescu susține că totul a început de la traducere, iar apoi, Diana Șoșoacă a răbufnit și i-ar fi încuiat în birou pe jurnaliști, chemând și poliția.

„Am fost cu o echipă de la Rai Uno Italia în calitate de fixer și traducător. La un moment dat, în timpul interviului, a vorbit în engleză inițial, la un moment dat a vrut să traduc și mi-a spus să am grijă cum traduc, pentru că va verifica și că ea știe și engleză și italiană.

Atunci, reportera italiană a întrebat o dacă mă amenință. Și a spus: dacă nu vă convin condițiile, puteți să ieșiți. Ne-am ridicat să ieșim și atunci s-a răzgândit, a încuiat ușa și a chemat poliția, spunând că am intrat peste ea, fără voia ei”, a povestit jurnalista Delia Marinescu, martor în dosar.