Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, contrazice informaţiile lansate în spaţiul public de către Cabinetul Orban privind deficitul bugetar.

Vasilescu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu există nici o gaură la buget, ci chiar dimpotrivă, există un surplus de 19 miliarde de lei.

„Nu este nicio gaură la buget şi asta nu o spun eu, o spune Ministerul de Finanţe, care ieri a publicat proiecţia pe 2019. Proiecţia realizată este de 1022 de miliarde şi estimarea PIB publicată ieri de Ministerul de Finanţe este de 1040 de miliarde. Deci este un plus de 19 miliarde la buget, nu-i o gaură.

Ei pot foarte uşor să se încadreze în deficitul sub 3%, la ora actuală este 2,8%. Dar dacă ne uităm acum pe rectificare, o să vedem că şi-au propus nişte cheltuieli care sigur că o să mărească deficitul spre 4%.”

Fostul ministrul PSD acuză Guvernul condus de Ludovic Orban de cheltuieli iresponsabile, care vor avea ca efect o explozie a bugetului, menţionând cumpărarea de rachete cu 2 miliarde de lei, care ar urma să fie achiziţionate până la finele acestui an, sau rambursări de TVA către firme de 3,4 miliarde şi la PNDL încă 1,8 miliarde de lei.