Astfel, craiovenii nu vor mai plăti această taxă. 

Reprezentanții municipalității au anunțat că, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Craiova de astăzi s-a votat eliminarea de la plată a apei meteorice pentru utilizatorii casnici – persoanele fizice, asociațiile de proprietari/locatari, suprafețele utilizate în scop productiv/comercial cu specific agricol.

Apa de ploaie nu va mai fi taxată după ce Lia Olguța Vasilescu și primarul Craiovei, Mihail Genoiu, au propus Guvernului României un text de modificare a legii,

Lia Olguța Vasilescu:

”Prin OUG 114/2018 au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificata, la rândul ei, printr-o inițiativa a unor parlamentari PNL și obliga Companiile de Apa sa factureze apa meteorica.

Acum, administrațiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu la cetățeni. Apa meteorica a fost scoasă din facturile craiovenilor, in 2014, când eram primar.

Conform Legii adoptate la propunerea PNL, ea ar fi trebuit reintrodusă, obligatoriu, de toate companiile de apa din România. Împreuna cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, am propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanța de urgentă care s-a adoptat in ultima ședința de Guvern de anul trecut.

Așadar, consiliile locale au acum posibilitatea de a scoate din facturile cetățenilor apa meteorica, iar Craiova a anunțat deja ca o va face, pregătind, in acest sens, o HCL.

Ma bucur ca am putut contribui la o măsura care ajuta cetățenii romani! Reamintesc ca și TVA la apa, pentru servicii de canalizare, irigații etc a coborât la 9 la suta, tot ca urmare a unei inițiative a PSD.#guvernaresiadministratiepsdinfolosulcetatenilor”.