Este vorba despre autostrada Ploiești Brașov, cel mai așteptat drum pentru românii care locuiesc în sudul țării. În acest moment s-a ajuns la faza finală a achiziției publice.

Drumul către stațiunile montane, pornind din sudul țării dar nu numai, este foarte anevoios. Se crează adesea ambuteiaje, se produc des accidente, iar șoferii ajung să petreacă ore în șir pentru decongestionarea traficului.

Lia Olguța Vasilescu, respinsă de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Transporturilor, a scris pe Facebook o postare în acest sens.

„S-a depus oferta pentru Autostrada Ploiești-Brașov
O investiție foarte așteptată capătă contur. La doar câteva luni de la inițierea proiectului, s-a ajuns la faza finală a achizitiei publice.
o Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme din China și Turcia, cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii, a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a Autostrăzii Ploieşti-Braşov.
o Comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat.”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Autostrada A3 pornește de la București și ar urma să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV, și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea.

Lungimea planificată a autostrăzii este de 584 km, însă până acum doar 62 de km din ea sunt în acest moment funcționali.