Asistenta de la „Marie Curie” a stat la serviciu doar 40 de minute și în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca cinci persoane cu care a intrat în contact să rămână în izolare la domiciliu. Este vorba de patru asistente și o infirmieră.

Asistenta lucrează la banca de lapte a spitalului, nu a intrat și nu a intrat în contact cu pacienții.

Femeia se pare că a participat la un eveniment, în data de 8 martie, alături de o familie ai cărei membri au fost confirmați ulterior cu Covid-19.

„Este vorba de o doamnă asistentă care a fost la un eveniment în data de 8 martie cu o familie. Această familie a fost ulterior confirmată ca fiind pozitivă pentru infecţia cu noul coronavirus. În cursul zilei de marţi doamna a aflat de această suspiciune în momentul când era la serviciu.

Perioada cât a stat dânsa la serviciu a fost destul de scurtă, sub o oră. Aflând de această suspiciune, s-a autoizolat ea şi familia ei şi a fost confirmată pozitiv cu infecţia cu noul coronavirus„, a precizat medicul epidemiolog Carmen Murariu, de la Spitalul Marie Curie.

Carmen Murariu a precizat că asistenta este în acest moment internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” și se iau toate măsurile pentru a autoizola persoanele cu care a intrat în contact direct.

Surse medicale au declarat în exclusivitate pentru Observator că asistenta medicală confirmată pozitiv este de la banca de lapte a Spitalului Marie Curie.