La sfârşitul celor 400 de zile de mandat, Dacian Cioloş promitea 18 km de autostradă. Odată trecute alegerile parlamentare, oficialii guvernamentali, ministrul Transporturilor Sorin Buşe şi specialiştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu s au mai grăbit să inaugureze niciun km de autostradă. Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, la jumătatea lunii trecute, anunţa că se vor inaugura cei 15 km de autostradă între Lugoj şi Deva şi 3,5 km de autostradă, între centura Capitalei şi Voluntari, până la sfârşitul anului.
După o vizită a specialiştilor pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, CNAIR anunţa sec, printr un comunicat de presă că cei 15 km de autostradă nu se pot deschide traficului.

„Refuzul de viză pentru recepţia la terminarea lucrărilor, este invocat de faptul că "dispoziţiile legale, aşa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată şi republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepţionarea parţială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract". Regulamentul de recepţie aprobat prin H.G. 273/1994 nu a fost încă actualizat, drept pentru care se vor putea naşte multe interpretări ulterioare dăunătoare companiei. Astfel, "efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, investitorul, în speţă compania, va fi pusă în posesie, iar toate riscurile dării în funcţiune a unor părţi din lucrare, fără a se respecta prevederile legale, vor fi preluate tot de companie”, motiva decizia conducerea CNAIR. 

Ceilalţi 3,5 km de autostradă promişi a se deschide în apropiere de Capitală nu au fost inauguraţi din motive de siguranţă. Este o problemă cu ieşirea de pe autostradă, în zona Voluntari este un drum judeţean şi nu poate prelua traficul de pe autostradă.