În timp ce Windows XP nu mai este cel mai utilizat sistem de operare din lume, fiind depășit de Windows 7 anul trecut, încheierea perioadei de suport pentru dispozitivele Windows XP în luna aprilie 2014 ridică multe întrebări pentru companii în ceea ce privește tehnologia mai veche, în contextul protecției proprietății intelectuale și informațiilor referitoare la clienți.

Tehnologia s-a schimbat considerabil înultimii 10 ani. Desktop-urilor li s-au alăturat laptop-uri sau dispozitive precum Ultrabook-uri, All in One-uri și tablete. CD-urile au fost înlocuite de soluții de stocare în cloud precum SkyDrive. Conectivitatea și accesibilitatea, odată limitate la birourile de companie, sunt acum posibile oriunde și oricând – acasă, în mașină sau chiar pe plajă.

Pentru clienții de business care doresc trecerea de la Windows XP la cel mai recent sistem de operare, Windows 8, Microsoft a pregătit o ofertă specială: 15% reducere pentru upgrade către Windows 8 și Office 2013.
Companii precum BT PLC, Emirates Airlines, Seton Hall University sau Toyota Racing Development au făcut trecerea de la XP la Windows 7 și în prezent sunt în curs de implementare Windows 8 întrucât noul sistem de operare reflectă nevoile companiilor din acest moment.