Se schimbă radical vremea! Revine frigul în România. Prognoza meteo ANM

Elena Mateescu a precizat că temperaturi din simțite de români sunt temperaturi de vară. Aceasta a precizat că au fost înregistrate 28 de grade Celsius la Călărași.

„Sunt temperaturi de vară, am înregistrat chiar 28 de grade la Călăraşi. La Feteşti au fost 27 de grade, la Giurgiu 26., 25 la Bucureşti Filaret. Suntem aproape de recordul termic al acestei luni, 30,5 grade, aşa cum arată datele. În 1926 a fost recordul, tot la Călăraşi.”, mai spune acesta.

Aceasta a mai spus că vineri, 5 noiembrie, au fost înregistrate recorduri lunare, subliniind că cele mai ridicate temperaturi au fost înregistrate pe 4 noiembrie, la 31 de stații meteo.

„Şi în această dimineaţă s-au înregistrat, la 66 de staţii meteo, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dimineaţă de 5 noiembrie. La 3 staţii au fost recorduri lunare. La 31 de staţii meteo, ieri, au fost cele mai ridicate temperaturi maxime pentru o zi de 4 noiembrie.

Este o vreme mai degrabă de vară în partea de sud-est a ţării, în timp ce în vest consemnăm temperaturi mai reduse. Acolo, până mâine avem o avertizare COD PORTOCALIU pentru cantităţi de apă de 45-60 l/mp”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Urmează vremea extremă

Meteorologii anunță că după temperaturile ridicate din ultimele zile urmează zile cu temperaturi scăzute, vremea schimbându-se radical. ANM anunță că de sâmbătă vremea se răcește brusc, în timp ce în unele zone vor exista temperaturi de -7,-8 grade.

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în țara noastră”, a anunțat, vineri, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

După două zile cu recorduri de temperatură, urmează un val de frig

Săptămâna 08.11.2021-15.11.2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 29.11.2021-06.12.2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.