Adrian Văncică este actor de teatru şi film, dar face şi stand-up comedy. Cei mai mulţi dintre români îl cunosc pentru rolul beţivului Celentano din serialul “Las Fierbinţi”, difuzat de Pro TV. Actorul povesteşte că, spre deosebire de acest personaj, el nu este băutor în viaţa reală.

“Nu aduc personajul cu mine acasă. Eu nici acum nu înţeleg treaba asta, intri tu în personaj, intră personajul în tine, eu n-am înţeles, mi se pare ca e o joacă totul. Care zic <Gata, eu am intrat în Richard!>… <Ieşi un pic şi hai să stăm de vorbă!>. E meserie, orice ai zice, ca e artă… nu e nicio artă, eu nu ştiu cum e cu arta.

Faptul că eu fac Celentano de atâţia ani nu a împiedicat regizorii să mă ia în filmele lor, de la domnul Mungiu, la Radu Muntean ş.a.m.d. Anul trecut, un scurt-metraj care l-am făcut cu Bogdan Mureşanu, “Cadoul de Crăciun”, a câştigat foarte multe premii, inclusiv European Film Awards, deci cel mai bun scurt-metraj din Europa. Oamenii au încredere în mine că pot să fac şi altceva decât Celentano”, a povestit Adrian Văncică pentru Digi24.

Dureri după filmările episoadelor din “Las Fierbinţi”

Actorul a recunoscut că are şi momente dese în care rămâne cu dureri în urma filmărilor “Las Fierbinţi”. Motivul: ticurile pe care le foloseşte atunci când îl joacă pe Celentano.

“Când am, să zicem, vreo 3 zile de filmare pline, una după alta, mă dor ochii, pentru că stau tot timpul aşa cu ochii (cruciş – n.red.) De-aia eu nici nu-mi văd partenerii. În atâtea sezoane, eu nici nu mi-am văzut partenerii ce fac. Pentru că dacă stau cu ochii aşa, nu vezi. Îi aud mai bine şi îi văd la repetiţii. (…) Aveam un tic al lui Celentano la maxilar, mă dureau maxilarele dacă filmam 3 zile… şi 2 zile… mă dureau maxilarele”, a recunoscut Văncică.

El a povestit şi un episod amuzant petrecut după ce a câştigat un premiu pentru actorie la Bruxelles.

“Am luat premii ca actor. Ăia de la Bruxelles, ca să vezi ce nenorociţi, au fost vreo 5.000 şi ceva de scurt-metraje din toată lumea. Eu am câştigat “Cel mai bun actor”, mi-au dat şi o diplomă. <Aţi primit 1.000 de euro!>. Nici acum nu mi i-au dat, a trecut un an şi jumătate. Aşa că nu vă mai văitaţi că nu vă dă Guvernul. Că nu dă Bruxelles-ul, nu dă UE, ce vorbim! Dar au avut grijă să-mi trimită diploma acasă”, a mai declarat Adrian Văncică pentru emisiunea “Oamenii dimineţii”.