O țară din Europa le cere oamenilor să se abțină de la călătorii în perioada Paștelui. Astfel, norvegienilor li se cere să se abţină de la călătorii în vacanţa de Paşte de luna viitoare – fie să renunţe la călătorii în ţară, fie să nu se întoarcă acasă din străinătate pentru a-şi vizita familiile – în lumina creşterii cazurilor de infectare cu coronavirus, informează DPA.

‘Numărul de infectări a crescut din nou în ultimele săptămâni, iar variantele mai contagioase ale virusului vor fi în curând predominante”, a declarat prim-ministrul Erna Solberg marţi în parlament.

Aceasta a adăugat că aşteaptă să vadă care vor fi efectele restricţiilor mai severe impuse la nivel municipal, înainte de a emite noi reguli la nivel naţional.

În orice caz, măsuri precum interzicerea vânzării alcoolului, limitarea contactelor fizice şi învăţământul la distanţă sunt încă supuse atenţiei, a spus şefa guvernului.

Potrivit autorităţilor, capitala Oslo a fost în mod deosebit afectată, înregistrând marţi o dublare a numărului cazurilor de infectare faţă de săptămâna trecută.

În Norvegia au fost raportate până acum 76.000 de infectări şi 632 de decese legate de coronavirus.

Noi restricții și în România?

Klaus Iohannis vine cu vești proaste pentru români. În contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus, starea de alertă va fi prelungită, iar restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate și în următoarele zile.

Totodată, șeful statului a mai precizat că românii trebuei să nu irosească tot ce s-a câștigat până acum prin campania de vaccinare și trebuie să fie precauți. Potrivit președintelui, situația de la ATI este din ce în ce mai gravă, iar presiunea crește odată cu numărul infectărilor.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tedința de creștere este evidentă și din toate părțile. Mi se spune că presiunea pe secțiile de la Terapie Intensivă este tot mai mare.

Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania de vaccinare merge foarte bine, iar numărul dozelor administrate crește de la o zi la alta. Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare al populației.  ână atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a spus președintele Iohannis