Coachingul este în prezent unul dintre serviciile cel mai des apelate de organizații pentru dezvoltarea internă a echipelor și managerilor, fie că e vorba de creșterea performanțelor angajaților, aplanarea conflictelor, dezvoltarea de echipe noi sau integrarea armonioasă a strategiilor de business.
Pe piața locală, estimată la circa 2 mil. euro în 2012, în creștere față de anul precedent, activează aproximativ 1.000 de coachi, din care sub 10% sunt acreditați. Din totalul pieței, aproape jumătate sunt servicii livrate de coachi independenți, iar restul sunt oferite de companiile de training ca programe complementare la oferta lor clasică.

Odată cu intrarea ICA pe piață, profesioniștii interesați de o acreditare în coaching vor putea să se înscrie la un program nefragmentat, fără a fi nevoie să completeze mai multe cursuri separate pentru a întruni cerințele necesare acreditării  la Federația Internațională de Coaching (ICF). Cele trei trepte de acreditare la nivel internațional sunt Accredited Certified Coach (ACC), Professional Certified Coach (PCC) și Master Certified Coach (MCC).

Filiala din Balcani a ICA va începe cursurile în data de  22 februarie 2013 iar programul întreg include 126 de ore, din care 60 se vor desfășura de-a lungul a cinci module, la București, iar restul online, în comunitatea globală. La finalul programului, absolvenții devin coachi certificați și pot accesa  o acreditare internațională din partea ICF, adesea o condiție principală pentru ca un coach să poată colabora cu organizații.

Programul școlii este gândit în așa fel încât să ofere studenților toate uneltele necesare și susținerea de care au nevoie pentru a înțelege cum funcționează coachingul. ICA a fost fondată în 2001 și a format până în prezent  peste 4.000 de coachi din 90 de țări.