Constructorul auto nipon Toyota a suspendat vânzarea unei versiuni a mărcii de lux Lexus în SUA şi Canada, după ce fiabilitatea maşinii a fost pusă sub semnul îndoielii de către o revistă de profil, transmite AFP.

Pentru prima dată în ultimii 10 ani Consumer Reports a recomandat cititorilor să nu cumpere varianta de Lexus din motive de siguranţă, puse în evidenţă de rezultatele unor teste.

„Luăm cât se poate de în serios situaţia referitoare la modelul GX 460 şi suntem decişi să identificăm şi să rezolvăm problema indicată de revista Consumer Reports. Pentru moment, am solicitat concesionarilor să suspende temporar vânzările GX 460, versiunea din 2010”, a indicat subsidiara din SUA a Toyota.

 

Constructorul auto este implicat deja într-o campanie de rechemare pentru reparaţii a circa nouă milioane de autovehicule din întreaga lume din cauza unor defecţiuni la pedala de accelaraţie şi frână.

„Când am efectuat teste pe circuitul nostru de încercare, spatele maşinii a alunecat până aproape de o poziţie transversală, înainte ca sistemul electronic de stabilizare să reia controlul”, arată revista.

Toyota nu a confirmat încă existenţa problemei indicate de Consumer Reports.

SURSA: Mediafax