Telekom România a început procedurile de concediere în masă a aproape 700 de angajaţi. În funcţie de vechimea pe care o au în companie, ei urmează să primească un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

„Compania a derulat toate procedurile legale premergătoare acestor concedieri”, au declarat surse avizate. Acestea au explicat că, după ce s-a decis numărul persoanelor care vor fi concediate şi a posturilor pe care acestea le ocupă, s-a trecut la evaluarea şi apoi la notificarea lor, scrie Adevărul.

În urmă cu aproape două luni, Telekom România a anunţat că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziţii vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziţii, la Telekom Romania Mobile Communications.

Într-o scrisoare internă primită de către angajaţii Telekom în luna iulie scrie: „Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecţie socială. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare.”

Restructurările vin în contextul în care grupul OTE şi principalul său acţionar, Deutsche Telekom, sunt aproape să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România.