O cunoscută companie aeriană dispare definitiv! Oamenii nu vor mai putea cumpăra bilete

Compania aeriană Alitalia și-a informat clienții că nu va mai vinde niciun bilet pentru nicio rută de călătorie, notează CNN. Mai mult decât atât, Alitalia spune că din luna octombrie a acestui an, o altă companie, numită ITA, îi va lua locul. Compania ITA este mult mai mică decât Alitalia și are un alt logo.

Potrivit CNN, compania aeriană Alitalia și-a petrecut ultimii ani aproape de colaps, motiv pentru care autoritățile au încheiat diverse alianțe cu investitorii și cu alți transportatori din lume.

„De fiecare dată a reușit să fie salvată, deși singurul rezultat a fost prelungirea agoniei sale”, spune Giovanni Orsina, directorul Școlii de Guvern la Universitatea LUISS din Roma.

Compania Alitalia a fost fondată în urmă cu 74 de ani și era cunoscută printre italieni drept ”săgeata înaripată”. Din anul 1964, compania a fost transportatorul oficial al Papei.

Alitalia, înlocuită de ITA

Autoritățile italiene anunță că au ajuns la un acord cu Uniunea Europeană în ceea ce privește lansarea unui nou operator național care va purta numele Transporto Aereo (ITA). Compania va înlocui Alitalia SpA, a anunţat joi Trezoreria de la Roma, citată de Reuters.

Așadar, noua companie va deveni operațională de la 15 octombrie 2021, acordul constructiv și echilibrat deschizând calea în vederea planificatei majorări de capital pentru ITA.

În ultimele săptămâni au avut loc discuţii dificile între autorităţile de la Roma şi Comisia Europeană privind planificata repornire a operatorului aerian, programată iniţial în aprilie. UE a cerut ca ITA să fie independentă pentru a nu fi făcută răspunzătoare de ajutoarele de miliarde de euro primite de Alitalia în ultimii ani.

Negocierile au întârziat lansarea cu câteva luni, permiţând operatorilor aerieni low-cost Ryanair şi Wizz Air să domine rutele interne din Italia.

Într-un comunicat separat al Ministerului Industriei se arată că 2.800 de angajaţi Alitalia ar putea fi angajaţi de ITA anul acesta şi încă 5.750 anul viitor. Alitalia are aproximativ 11.000 de angajaţi.

Sursa foto: Dreamstime