Cea mai nouă companie aeriană din România, Animawings, din care Aegean Airlines deţine 25%, a inaugurat marţi primele sale curse cu prima sa aeronavă, Airbus A320-200, având 174 locuri în clasa Economy şi beneficiind de configuraţia aeronavelor din flota Aegean Airlines.

”Situaţia actuală în care se regăseşte piaţa aviatică mondială nu opreşte planurile de dezvoltarea ale celei mai noi companii aeriene din România.

Animawings inaugurează primele sale curse aeriene spre destinaţii turistice mult căutate de turiştii români.

”Un proiect curajos”

Lansată pe piaţă în luna ianuarie 2020, Animawings reprezintă cea mai nouă companie aviatică din ţara noastră. Aceasta vine să completeze portofoliul de branduri consacrate ale Memento Group: Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBUS şi Hello România, cu activităţi ȋn domeniul serviciilor şi turismului”, a anunţat compania.

În acest proiect al companiei aeriene, Memento Group şi-a unit forţele cu compania natională a Greciei, Aegean Airlines, care a preluat ȋn luna aprilie 2020 o cotă de participare strategică de 25% din capitalul Animawings.

”Suntem deosebit de încântaţi să inaugurăm astăzi primele curse efectuate de Animawings, un proiect curajos, cu multe provocări pentru noi toţi, dar şi un motiv de speranţă pentru industria călătoriilor atât de afectată de contextul actual în care ne găsim.

Cu toate că nu a fost o misiune uşor de ȋndeplinit, suntem mândri că am reuşit să realizăm promisiunea asumată la momentul lansării. Este un pas major pe care ȋl face Memento Group pentru România şi pentru industria aviatică autohtonă, şi vine ca o completare firească a investiţiilor grupului din ultimii 23 ani de activitate ȋn piaţa de turism, transporturi şi servicii”, declară Cristian Pandel, proprietarul Memento Group.

”Companie cu un statut inedit”

Compania aeriană şi-a obţinut certificatul de operator aerian (AOC) cu puţin timp ȋn urmă. ”Animawings punctează un statut inedit, încă de la inaugurare, asta deoarece suntem prima companie de aviaţie din lume care şi-a obţinut AOC-ul în perioada de după izbucnirea pandemiei Covid-19. Acest lucru ne dă putere şi încredere că lucrurile ȋncep să reintre uşor pe un făgaş normal şi că trebuie să privim în perspectivă, spre viitor.” spune Antonio Stoian, manager general Animawings, conform news.ro.

Prima aeronavă care a intrat ȋn flota Animawings, înmatriculată cu indicativul YR-AGA, este de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy şi beneficiind de configuraţia aeronavelor din flota Aegean Airlines.

“Am dat startul sezonului turistic din această vară cu primele curse efectuate ȋn regim charter pentru touroperatori din România, către destinaţii din Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos şi Salonic). Suntem ȋn legătură cu autorităţile şi de ȋndată ce vor fi considerate sigure, avem capacitatea operaţională să ȋncepem zborurile spre Spania, Turcia, Egipt şi Tunisia, destinaţii turistice tradiţionale pentru piaţa românească”, spune Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Compania studiază posibilitatea extinderii

Ȋmpreună cu partenerul Aegean Airlines, compania studiază posibilitatea extinderii operării, începând cu sezonul de iarnă, spre destinaţii cu potenţial de trafic turistic ridicat.

”Aici ne referim la rute către oraşe din bazinul Mediteranei, nordul Italiei sau Orientul Apropiat. Ȋn plus, Animawings va dispune ȋn următoarele luni şi de o platformă web dedicată pentru achiziţionarea şi gestionarea activităţii specifice unei companii aeriene”, mai arată compania.

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are operaţiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova şi SUA. Începând cu anul 2019, Memento Group este partenerul oficial ȋn România al TUI Group, cel mai mare grup turistic din lume, dezvoltând reţeaua de agenţii TUI TravelCenter.

Peste 14 milioane de pasageri au zburat anual cu cele 61 aeronave Aegean, dintre care 47 de avioane din familia Airbus şi 14 aeronave din familia Bombardier, seria Q400.

Aegean are o comandă fermă pentru 46 aeronave noi de tipul A320 şi A321 NEO cu o opţiune pentru alte 12 aeronave. Dintre aceste au fost deja livrate către companie trei aeronave, urmând ca restul să fie produse şi livrate în urmatorii patru ani. Conform preturirilor de lista valoarea aceste comenzi este de aproximativ 5 miliarde de euro.