Un producător de materiale pentru construcţii a anunțat joi că va concedia aproximativ 200 de angajați, arată un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti -BVB.

Este vorba de Prefab SA, care se vede nevoită să își restrângă activitatea ca urmare a venirii sezonului rece. Principalul vizat pentru restructurarea locurilor de muncă și concedierea colectivă a angajaților este punctul de lucru din Călărași al companiei.

”Societatea Prefab SA anunţă investitorii că: având în vedere apropierea sezonului rece, caracterizat prin restrângerea activităţii clienţilor (constructori), este posibil ca până la data de 1 decembrie 2019 să decidem restrângerea, pentru o anumită perioadă, a activităţii anumitor sectoare de producţie din cadrul punctului de lucru al societăţii, situat în judeţul Călăraşi şi implicit restructurarea posturilor din cadrul acestora prin concedierea colectivă a aproximativ 200 de angajaţi. Ȋn perioada de restrângere a activităţii societatea va desfăşura doar activităţile necesare: de verificare, întreţinere şi reparaţii ale utilajelor aflate în patrimoniul său, precum şi activităţile administrative curente”, arată sursa citată.

De menționat că la finalul anului trecut compania avea un număr mediu de circa 330 de salariaţi. În afară de punctul de lucru din Călăraşi, Prefab mai are un punct de lucru în staţiunea Jupiter din Constanţa.

Prefab a încheiat primul semestru al anului cu venituri totale de 40,32 milioane lei, la un profit net de 166.574 lei. Compania are o capitalizare de 44,89 milioane lei şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul PREH.