'Regretăm că, în pofida măsurilor pe care le-am introdus înainte de 2009, unii bancherii de la Credit Suisse par să fi încălcat legislaţia americană', se arată în documentul lui Brady Dougan, care subliniază că managementul băncii nu era la curent cu aceste probleme.
Brady Dougan şi alţi directori de la Credit Suisse urmează să fie audiaţi miercuri de Senatul american începând cu ora 14,30 GMT. În discursul său, Brady Dougan va sublinia că banca elveţiană a lansat o anchetă internă imediat ce a identificat o serie de probleme vis a vis de clientela sa americană.
Ancheta a fost efectuată de o serie de firme de avocatură din SUA şi Elveţia care a consultat peste 10 milioane de documente şi a organizat peste 100 de interviuri. 'Ancheta a arătat că un mic număr de bancheri privaţi care lucrau la un birou specializat pe marile conturi deţinute de rezidenţii americani a avut un comportament incorect', precizează Credit Suisse. Banca elveţiană subliniază însă că respectă legislaţia fiscale americană şi că cooperează cu autorităţile SUA atât cât este posibil conform legislaţiei elveţiene.
Potrivit unui raport publicat marţi de Senatul american, începând din anul 2006, Credit Suisse avea aproximativ 19.000 de clienţi rezidenţi americani ale căror active ascunse de fiscul SUA se ridicau la aproape cinci miliarde de dolari.

Ramona Mănescu şi-a exprimat speranţa că toate proiectele începute la Ministerul Transporturilor vor fi duse la bun sfârşit şi a subliniat că le va urmări în continuare.

'Sper ca toate proiectele începute de mine în acest mandat să continue, să fie duse la bun sfârşit. Sunt proiecte foarte importante pentru România, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi pentru dezvoltarea economiei. Voi foarte atentă să fie continuate', a adăugat ea.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare.

 

Te-ar putea interesa și: