COVID continuă să facă ravagii și să provoace schimbări nemaivăzute până acum. Una dintre cele mai importante țări a luat măsuri drastice din cauza numărului ridicat al infecțiilor cu noul coronavirus. Una dintre decizii este fără precedent. Mai exact, de vineri, ora 21.00, şi până luni, ora 05.00 cetățenii nu vor mai putea ieși din casă.

Țara unde s-a luat această decizie radicală este Turcia. Aici se vor impune restricţii de deplasare în weekenduri şi pe timp de noapte în restul zilelor săptămânii, pentru a lupta contra răspândirii coronavirusului.

Anunțul care a cutremurat țara a fost făcut chiar de preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Decizia este luată în contextul în care numărul de cazuri noi de infectare şi de decese a atins niveluri record în ultimele săptămâni, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Cetăţenii nu vor avea permisiunea să iasă din case între orele 21.00-05.00 în cursul săptămânii şi nici în weekend de vineri, ora 21.00, şi până luni, ora 05.00, a afirmat Erdogan.

Bilanţ record de decese

Unele sectoare, precum lanţul de aprovizionare şi producţie, vor fi exceptate de la aceste măsuri, care vor intra în vigoare de marţi, a precizat el.

Ministerul Sănătăţii a raportat luni, pentru a opta zi consecutiv, un bilanţ record de decese asociate COVID-19 în precedentele 24 de ore, 188.

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, inclusiv al celor asimptomatice, a ajuns şi el la un record de 31.219.

Timp de patru luni, Turcia a anunţat numai cazurile simptomatice, însă începând de miercuri a raportat toate cazurile.

Bilanţul deceselor de la începutul epidemiei în martie este de 13.746.

Primul caz de infecție în Turcia cu noul coronavirus a fost confirmat la 11 martie 2020 Au fost închise școlile și universitățile din Turcia, iar evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori. La 16 martie 2020, au fost suspendate în Turcia rugăciunile colective în moschei, inclusiv marea rugăciune de vineri din religia islamică. La 17 martie 2020, a fost anunțat primul deces legat de epidemia de coronavirus din țară. Acesta era un bărbat în vârstă de 89 de ani, care ar fi luat virusul prin contact cu un angajat chinez.