Fosta vedetă de televiziune Mona Nicolici, cea care a condus timp de 14 ani departamentul de sustenabilitate și CSR al OMV Petrom, revine în media.

Ea va realiza o emisiune la postul de radio Europa FM. Nicolici se va ocupa de una dintre edițiile emisiunii Piața Victoriei. Mai concret, Nicolici va prezenta ediția de vineri a programului.

“Sigur că abordarea subiectelor din emisiune va fi făcută din perspectiva sustenabilității și a responsabilității sociale. Vreau să fiu acel cap limpede care să-i ajute pe oameni să vadă pe termen mediu și lung, nu doar pe termen scurt. Pentru că deja putem să vorbim despre viața de dinainte de coronavirus și viața după coronavirus.

”Mă gândesc la toți cei la care alții nu s-au gândit”

Nu m-am gândit niciodată că o să mă întorc în presă în plină a criză a pandemiei, într-un mod de viață pe care noi nu l-am mai avut niciodată, la care nu știu cum și dacă putem să ne adaptăm, dar știu că experiența mea profesională vine într-un moment în care cred că pot să ajut”, a declarat Mona Nicolici, conform paginademedia.ro.

“Mă gândesc la toți cei la care alții nu s-au gândit: la oamenii străzii, de exemplu, care pot fi o sursă de infectare. La cazurile sociale, dar și la soluțiile pentru aceste cazuri, dar la modul concret.

O să lansez și o campanie în prima emisiune, pentru una dintre cele mai mari probleme pe care le are România acum și cu care nu poate să răzbească: secțiile de Terapie Intensivă (ATI) din România și dotarea lor”, a mai spus ea.

”De altfel, toate emisiunile vor veni cu soluții foarte concrete și cu campanii care să ajute oamenii. Cumva, tot ce am învățat eu va fi acolo. Prima emisiune va fi, vineri 20 martie, de la ora 18.00”, a precizat suplimentar Mona Nicolici, conform sursei citate.

”Este momentul să ies din zona de corporație”

“Simt că în 14 ani am făcut tot ce puteam să fac acolo. Am simțit că este momentul să ies din zona de corporație și să dezvolt lucruri mai mult”, spune ea, adăugând că se va implica în noi proiecte care țin de sustenabilitate și responsabiliate socială.

“Voi fi jurnalist, dar și coordonator de campanii și expert în zona de sustenabilitate”, a mai spus Mona Nicolici.

Mona Nicolici a plecat de la OMV Petrom în urmă cu zece zile. Ea a lucrat la gigantul din domeniul energiei între 2006 și 2020, ocupând poziția de  Head of Sustainability OMV Petrom. A fost implicată în proiecte de CSR precum Țara lui Andrei, România Meseriașă, România plantează

Între 2004 și2006, Nicolici a fost Consilier comunicare al Ministrului Economiei.

Mona Nicolici a fost jurnalist la B1 Tv în perioada 2002 – 2004, respectiv jurnalist și prezentator Antena 1 între 1992 și 2001.