Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj în China și au reușit să stea de vorbă cu o angajată a Foxconn. Aceasta a dezvăluit că atunci când a venit la Foxconn un angajat mai vechi i-a spus: "de ce te-ai angajat la FoxConn? Nici să nu te gândești să rămâi, pleacă chiar acum!"
La fabrica din Chengdu, China, angajații sunt plătiți cu 1 dolar pe oră și nu au voie să vorbească între ei. Doamna Chen, un nume care i-a fost atribuit de cei de la CNN pentru a nu îi dezvălui identitatea, a declarat  că la Foxconn "femeile sunt tratate ca bărbații, iar bărbații ca niște mașini". 
Doamna Chen asamblează ecrane de iPad 12 ore pe zi. Ea nu a văzut nicioadată produsul finit. Atunci când reporterul îi arată unul rămâne impresionată și declară că și-ar lua un iPad dacă ar avea bani.

Milioane de roboţi iau locul muncitorilor
După ani de zile în care a folosit la maxim forţa de muncă prost plătită, industria chineză arde etapele, anunţând introducerea în masă a roboţilor industriali. Iar startul îl dă gigantul Foxconn, unul dintre cei mai mari angajatori din lume.
Terry Guo, preşedintele şi fondatorul Foxconn a anunţat încă din vara anului trecut că doreşte să introducă roboţi în fabricile sale şi acum oferă şi datele exacte. Anul acesta, pe liniile de ansamblare de la Shenzen vor fi introduşi 300.000 de roboţi, produşi chiar de Foxconn într-un ritm de 1.000 de roboţi pe zi.
Totuşi, spune Guo, anul acesta nu va face nicio concediere. În total, Foxconn are peste 1,2 milione de angajaţi, peste 400.000 fiind la uriaşele fabrici de la Shenzen.
Pentru început roboţii vor face munci simple şi periculoase, cum ar fi vopsitul, sudatul şi unele operaţiuni de ansamblare, realizate până acum de oameni. În 2010, Foxconn a fost în mijlocul unui scandal public după ce mai mulţi angajaţi de la Shenzen s-au sinucis. Drept urmare, Terry Guo a aprobat majorarea salariilor precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru sutele de mii de angajaţi ai săi.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/yQlPyuR8bh8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>