Cifrele au scăzut cu 41%, la 2,4 milioane, de la 4,1 milioane anul trecut, potrivit datelor publicate de Ministerul Turismului din Turcia.

În total, peste 10 de milioane de turiști au călătorit în Turcia în prima jumătate a anului, cu 27% mai puțin decât în anul precedent.

Potrivit Financial Times, aceasta este cea mai gravă scădere lunară în istoria turismului pentru această țară. Și este posibil ca situaţia să se înrăutățească pentru hotelurile și stațiunile din Turcia.

Cifrele iau în considerare şi consecinţele loviturii de stat militare din Iulie și represiunea care a urmat.

Autoritățile turce au reținut mai mult de 15.000 de persoane, inclusiv peste 10.000 de soldați în urma loviturii de stat eșuate. Mai mult de 47.000 de funcționari publici și-au pierdut locurile de muncă în epurările care au urmat, iar aproape 43.000 de angajaţi în învățământului de stat au fost daţi afară.

Iată datele provenite de la guvernul turc:

Turismul din Turcia a atins punctul culminant în 2014, cu peste 41 de milioane de vizitatori pe tot parcursul anului. Dar, de atunci, atacurile teroriste și escaladarea tensiunilor politice au făcut din Turcia o destinație mai puțin atractivă.