Acordul include două facilităţi: o facilitate de credit de 105 milioane de dolari acordată de BERD şi Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, la care se adaugă o facilitate de până la 75 milioane de dolari aranjată de EximBank România şi care va fi acordată de EximBank România şi Intesa Sanpaolo Bank România S.A.

„Energean este încântată să semneze acest acord cu BERD, BSTDB, EximBank România şi Intesa Sanpaolo Bank pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a activelor din nord-estul Greciei”, a declarat directorul general de la Energean Oil & Gas, Mathios Rigas.

„Suntem încântaţi să contribuim la această operaţiune care va avea un impact substanţial asupra economiei greceşti. Sunt încântat să constat o întărire a cooperării cu BERD şi angajamentul Export-Import Bank of Romania într-un acord care va creşte eficienţa energetică a Greciei” a comentat preşedintele Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, Ihsan Ugur Delikanli.

Creditul va fi utilizat pentru lucrările de foraj realizate în perimetrul Epsilon de către GSP Offshore S.R.L,, companie deținută de omul de afaceri român Gabriel Comănescu.