O artistă din România susține că a trăit momente de coșmar în urma vaccinării cu serul de la AstraZeneca. Aceasta a avut reacții adverse foarte grave și a subliniat că dacă soțul ei, care este medic, nu ar fi fost acasă, ar fi murit.

Beatrice Şerbănescu, balerină la Opera Naţională a relatat experienţa dramatică prin care a trecut după ce s-a imunizat cu serul din lotul retras de la AstraZeneca.

Balerina spune că s-a vaccinat cu serul din lotul cu probleme de la AstraZeneca, retras de Comitetul Național de Vaccinare acum patru zile. Femeia spune avea analizele la zi și că fost programată la imunizare pe 8 martie la ora 16.00.

“Mi-a fost teamă că o să mor”

„A doua zi, marți, după 15-16 ore de la vaccin, m-am trezit cu o stare febrilă, cefalee, inapetență. Mă așteptam la reacții adverse, știam de la ceilalți colegi ai mei care s-au vaccinat și ei cu același vaccin.

În jurul prânzului am luat un paracetamol. Am stat toată ziua în pat, nu am putut să mănânc decât niște fructe şi am băut două căni cu ceai. În jurul orei 19.30, a venit soțul meu de la serviciu. A venit să vadă cum mă simt și s-a dus la bucătărie să mănânce. M-am ridicat și eu din pat, am zis să mai fac și eu câțiva pași şi m-am dus după el”, a declarat  Beatrice Şerbănescu.

“Am stat cinci minute în picioare și, dintr-o dată, am simțit că amețesc și m-am așezat pe scaun și de aici o să vă povestesc din relatarea soţului meu. Au urmat două episoade succesive, primul a fost un leșin din care mi-am revenit câteva momente, după care mi-am pierdut din nou cunoștința.”, a declarat balerina.

Balerina a susținut că dacă nu era soțul ei,conferenţiar medic oftalmolog, care a resuscitat-o imediat, aceasta ar fi murit.
„Auzeam doar niște strigături – respiră, respir – şi mă concentram să răspund la indicaţiile soțului meu. Încet-încet am revenit la realitate. Mi-a fost teamă că o să mor. Dacă nu era soţul acasă, muream”, a declarat balerina, Beatrice Șerbănescu, la Antena 3.