Este numirea momentului în Guvern. Totul s-a întâmplat imediat după ce a dat-o afară cu scandal. S-a aflat pe ce funcție a pus mâna liberala Violeta Vijulie.

Numire importantă în Guvern

O nouă numire importantă în Guvernul lui Florin Cîțu. Liberala Violeta Vijulie va fi secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației. Aceasta îi ia locul Mihaelei Popa, conform Edupedu.ro. Expertă în comunicare, după cum singură se intitulează, Vijulie a confirmat în urmă cu doar o zi că pierde funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Aceasta a spus că funcția pe care o ocupa a fost cerută de USR. Vijulie ar fi fost susținută în funcția de secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației de Costel Alexe, fostul ministru liberal al mediului. Acesta ete acum președinte al Consiliului Județean Iași, dar urmărit penal de DNA pentru luare de mită.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat în urmă cu o zi despre Alexe că nu există nicio constrângere legală care să-l împiedice să fie președintele Consiliului Județean.

Cu i-a luat locul Vijulie

Violeta Vijulie îi ia locul la Ministerul Educației Mihaelei Popa, profesoară din Iași și fost senator PNL. Aceasta fusese numită în septembrie 2020 în funcția de secretar de stat pe fonduri europene. Atunci, Popa scria pe Facebook că premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, a felicitat-o.

Potrivit Edupedu.ro, Alexe nu ar fi susținut-o pe Mihaela Popa în această funcție.

„Când vezi că un personaj ca ministrul Sănătății râde pe astfel de teme legate de pandemie, nu ai cum să înțelegi (…) M-a deranjat lipsa de empatie din partea ministrului”, a comentat Vijulie la Antena3.

Aceasta a descris schimbul de replici dintre Vlad Voiculescu și primarul Clujului, Emil Boc, apreciind că ministrul Sănătății ar fi luat în derâdere situația „bine argumentată de Emil Boc”: „Eu sunt specialistă în comunicare, m-a frapat diferența dintre ce se poate înțelege din ce a fost scris pe hârtie și vizualul din tonalitatea vocii (…)”