Gheorghe-Adrian Miuţescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată marţi în Monitorul Oficial.

Totodată, Cîţu a aprobat, prin alte decizii, eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Tony-Avramescu-Gruia Romani, Simona Mihaela Bratulescu, Petrică Lucian Rusu.

De asemenea, premierul a dispus eliberarea lui Romulus Lucian Iaru din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, şi a lui Marian Murguleţ din funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Plecări pe bandă rulantă din Guvern

Tot azi, premierul Florin Cîțu a semnat eliberarea din funcție a lui Daniel Dragoș Tănăsoiu, secretarul de stat, șef al Corpului de control al prim-ministrului.

În urmă cu câteva zile,  premierul Florin Cîțu a decis să elibereze din funcție mai multe persoane.

Cele mai multe schimbări au avut loc în aparatul propriu de lucru al noului vicepremier, Kelemen Hunor. Mihaela Ioana Kaitor a fost numită secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Kelemen Hunor.

Tot în aparatul propriu de lucru al vicepremierului Kelemen Hunor îşi va desfăşura activitatea şi Adorjan Mihaly Jakab, numit consilier de stat.

Deciziile semnate joi de premierul Florin Cîţu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Pe lângă aceste numiri, vorbim și de plecări importante din cadrul Executivului. Este vorba despre oameni care erau în subordinea fostului vicepremier, Raluca Turcan. Tot joi au fost eliberaţi din funcţie mai mulţi consilieri de stat din aparatul propriu de lucru al fostului vicepremier Raluca Turcan: Liliana Romaniuc, Răzvan Codruţ Pop şi Valeriu Antonovici.

Şi Andra Diaconescu a fost eliberată din funcţia de secretar de stat în aparatul propriu de lucru al fostului vicepremier Raluca Turcan.