Inițial, Primăria Capitalei preciza că vor fi acordate 5.000 de vouchere, iar în prima zi de depunere a solicitările pentru obținerea acestora, când au fost procesate mii de cereri, a fost anunțată și suspendarea programului. Primarul general Gabriela Firea a declarat, marți, la Forumul “Deșeurile – de la pierdere la resursă. Obiective pentru România”, că va propune suplimentarea numărului de vouchere prin care cetățenii cu vârsta de peste 18 ani și cu reședința sau domiciliul în București își pot achiziționa o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot, scrie news.ro.
”Voi propune suplimentarea acestui număr de 5.000 de vouchere pentru a acorda tuturor celor care s-au înscris, în jur de 30.000 de bucureşteni, vouchere pentru a-şi putea achiziţiona biciclete care pot să coste până la 500 de lei şi atunci se acoperă cu voucherul de la Primărie, sau peste 500 de lei, dar atunci fiecare trebuie să adauge suma dorită”, a spus Firea, citată de news.ro. 
În 25 iulie, în prima zi a desfăşurării proiectului, mii de cetăţeni au depus solicitări la Centrul de Relaţii cu Publicul sau pe e-mail pentru obţinerea unui voucher în valoare de 500 de lei în vederea achiziţionării unei biciclete. 
În aceste condiţii, Primăria Bucureşti a anunţat suspendarea proiectului, până când vor fi verificate toate cererile şi vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului "Biciclişti în Bucureşti" existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere.
Primăria menţiona că programul ”Biciclişti în Bucureşti” va fi reluat şi în anul următor, iar toţi solicitanţii care au depus cereri în acest an şi nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediţia din 2018.

Sursa: news.ro