În Israel, premierul Benjamin Netanyahu a declarat, cu puțin timp în urmă, că numărul de cazuri grave de COVID-19 s-a acumulat lent, iar numărul deceselor este în creștere și ar putea ajunge la un număr mare. Este nevoie de mijloace digitale și umane pentru a se opri lanțul infectărilor, a mai spus premierul în deschiderea reuniunii Comisiei guvernamentale pentru coronavirus, informează Radio România Actualități.

Consiliul pentru Securitate Națională a propus Comisiei guvernamentale pentru coronavirus câteva măsuri în vederea reducerii răspândirii bolii. Sunt mai multe opțiuni. Dacă nu se decide o scurtă închidere generală, pentru a reduce numărul noilor cazuri la 400 de zilnic, sunt patru alternative care au fost prezentate Comisiei guvernamentale care se ocupă de problema coronavirusului: interzicerea reuniunilor numeroase, restricții locale severe în zonele roșii desemnate din cauza focarelor, impunerea unor măsuri suplimentare la nivel național, care au un impact economic scăzut, sau restricții naționale în a doua parte a lunii august, pentru a permite deschiderea școlilor la 1 septembrie. Rata generală de infectare s-a stabilizat, dar este încă foarte ridicată – aproximativ 7% din cei testați.

Între timp, directorul Proiectului național pentru combaterea coronavirusului, profesorul Ronni Gamzu, a recomandat închiderea doar a localităților care au rată mare de infectare și reducerea restricțiilor în localitățile cu număr mic de îmbolnăviri. Cele mai mari focare sunt în localitățile și cartierele cu populație ultraortodoxă și în localitățile cu populație arabă.