Rareș Bogdan vrea să folosească din nou diaspora ca element de marketing electoral și marșează serios pe această zonă. Dacă a mers o dată, poate merge și a doua oară. Sau nu. Ținta fostului jurnalist este momentan Teodor Meleșcanu, care în trecut a fost acuzat că a blocat votul românilor din afara țării. Doar că actualul ministru de Externe nu a capitalizat atunci prea multă ură de la electorat și a fost deja uitat. Nici acum nu are impact ca nivel de imagine în rândul publicului larg.

“Îi atrag atenţia lui Teodor Meleşcanu. Domnule Meleşcanu, sunteţi om în etate, aşa se spune la noi în Ardeal, nu vă petreceţi sfârşitul vieţii în puşcărie, nu blocaţi votul diasporei. Ştiu ce vreţi să faceţi, ştiu ce faceţi în consulate, ştiu ce directive aţi dat în minister, nu o să-i blocaţi pe români să voteze. Diaspora va vota şi va vota cu partidul care are şanse să îngenuncheze PSD. Şi ăla este doar PNL”, a spus Rareş Bogdan în discrusul lui de la Brașov.

Revenirea la trecut nu este neapărat favorabilă PNL, în contextul în care mulți români din străinătate regretă că au stat ore întregi la coadă pentr a-l vota pe Klaus Iohannis. Președintele a fost absent mult timp din peisajul politic și mulți au fost dezamăgiți.

Președintele PNL Ludovic Orban a a avut un discurs mai orientat spre prezent și a spus că tot ce a fost rău în PSD s-a adunat în jurul lui Liviu Dragnea, „toate cozile de topor şi vor efectiv să sufoce toţi oamenii educaţi, de bun simţ, care vor să facă ceva din ţara asta”.

„Pe umerii voştri stă o mare răspundere. Aaici trebuie să câştigăm, dar tare de tot, aici trebuie să-i batem pe pesedişti de să le sune apa în cap. (…) Suntem obligaţi să câştigăm pentru români şi pentru România, pentru că aşa nu se mai poate”, a spusLudovic Orban.