Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, și-a preluat azi oficial mandatul de la Marius Budăi vorbind despre îngrijorările pe care i le provoacă deficitul de la bugetul de pensii. Ea a precizat în același timp că va solicita o evaluare în minister.

Cel de la care a preluat Violeta Alexandru mandatul de ministru, deținătorul portofoliului în guvernul demis al PSD, nu împărtășește însă îngrijorările urmașei sale la Muncă.

Marius Budăi a avut marți seară o reacție fermă, în direct în cadrul unei emisiuni televizate:

”Hai să vorbim de deficit. Când am preluat guvernarea în 2017, de la Guvernul Cioloș din care doamna ministru a făcut parte, era deficitul de 18 miliarde, iar acum este de două miliarde. Când era mai îngrijorător? Eu îi doresc doamnei ministru ca după aproape trei ani de guvernare, dacă vor rămâne, să scadă și ei cu 16 miliarde acest deficit. Asta înseamnă că ar trebui să avem un 14 miliarde excedent”, a declarat Budăi la România TV.

”Din păcate, eu sper să nu fie așa, dar din păcate pentru că am urmărit și discursul domnului prim-ministru, nu am văzut nimic de salarii și de pensii. Azi lansăm pe piață deficit îngrijorător. Când eram eu în Guvern era deficit de 18 și nu era un deficit care să ne îngrijoreze. Astăzi e de doi și ne îngrijorează”, a mai spus fostul ministru al Muncii.