Orice cană de apă în plus, înainte de culcare, poate afecta calitatea somnului. Conform Fundației Sleep, este nevoie de o hidratare echilibrată, intrucât prea multe lichide pot duce la întreruperea somnului, numită și nocturie. Mai exact, este nevoia acută de a folosi baia pe timpul nopții, potrivit Healthdigest.

La rândul său, lipsa somnului a fost legată de deshidratare. Se crede că acest lucru se datorează faptului că, în timpul somnului, corpul eliberează hormoni pentru a ne ajuta să reținem apa, iar acest lucru ajută la prevenirea deshidratării în timpul somnului. Dar când somnul este întrerupt, și acest proces poate fi întrerupt.

Pentru un echilibru optim, ar fi bine să încercați să beți mai multă apă pe tot parcursul zilei și să evitați să beți cantități mari de lichide cu două ore înainte de culcare. Acest lucru ar trebui să vă ajute să dormiți neîntrerupt.

Transpirația poate duce, de asemenea, la întreruperea somnului, precum și la deshidratarea pe timpul nopții.

Medical News Today sustine că există puține dovezi care să sugereze că băutul apei pe timpul nopții este benefică. Ba chiar poate afecta negativ calitatea somnului, ducând la tulburări cognitive, judecată slabă și creștere în greutate.