Cele mai comune greșeli atunci când facem ouă

Astfel, Michael Ruhlman, autorul unei cărți despre cel mai util aliment din lume, a vorbit pentru oprah.com despre cele mai frecvente greșeli pe care le putem face atunci când gătim.

În primul rând, acesta a explicat greșeala pe care o facem atunci când le fierbem. Potrivit celor spuse de Michael Ruhlman, ouăle reci trebuie fierte într-un vas cu apă, astfel încât să fie acoperite cu 2.5 centimentri de apă. Mai întâi, acestea trebuie fierte la foc puternic. Totuși, când apa începe să clocotească, vasul trebuie acoperit și luat de pe foc 15 minute. Acum, acestea trebuie să fie lăsate în apă rece timp de 10 minute înainte de a fi scoase.

Cele mai comune greșeli atunci când gătim ouă. Ce trebuie să facem de fapt?

În cazul ouălelor prăjite, tigaia inoxidabilă este utilă pentru gătitul legumelor și fructelor. Totuși, nu este recomandată și în cazul ouălelor, chiar dacă este folosit uleiul sau untul. Michael Ruhlman spune că trebuie folosită o tigaie care nu lipește și o lingură sau două de unt.

Atunci când pregătim ouă poșate, Michael Ruhlman spune că oul crud trebuie pus mai întâi într-o lingură găurită și abia apoi în apa care fierbe la foc mic. După aceea, trebuie scos din apă și așezat pe un prosop de hârtie, pentru a se scurge.

Atunci când gătim jumări, Ruhlman recomandă focul mic, dacă vrem să ne iasă moi, ci nu uscate. Potrivit acestuia, cel mai important lucru este să punem tigaia pe foc mic.

Dacă focul este mare, riscăm să le gătim prea repede și să le ardem sau să le uscăm prea mult. Mai mult, ouăle trebuie bătute înainte. Dacă sunt puse pe tigaie, trebuie amestecate ușor și des, în primele 30 de secunde de gătit. Treptat, acestea se vor coagula.

Trebuie să continuăm să le amestecăm până când două treimi din cantitate s-a întărit, iar o treime este în continuare moale. Apoi, ouăle jumări sunt așezate pe o farfurie, deoarece acestea vor continuă să se gătească și după ce sunt scoase din tigaie.