De la modul prin care putem tăia mai bine hârtia de pergament până la utilizarea corectă a borcanelor de condimente, există întotdeauna sfaturi bune pe care utilizatorii le oferă, după ce le-au testat.

Folia de aluminiu și folia de plastic sunt foarte utile într-o bucătărie. Dar, de multe ori, pot fi destul de greu de utilizat. Se taie strâmb sau se lipesc la colțuri, dându-ne mari bătăi de cap.

Sulul de folie de plastic, lipicios și greu de manevrat, poate fi astfel mai ușor de folosit

Un utilizator de TikTok a descoperit modul în care sulul de folie de plastic, atât de lipicios și greu de manevrat, poate fi ușor de folosit. Soluția sa este foarte simplă și nu e vorba de nicio inginerie complicată, potrivit Thekitchn.com.

Potrivit postaării utilizatorului @sidneyraz, dacă depozitați folia de plastic în congelator, nu în dulapul din bucătărie, va fi mai ușor de derulat. Știm că folia de plastic, la temperatura camerei, devine lipicioasă, greu de tăiat, aproape imposibil de desfăcut și de folosit.

Dar dacă este puțin mai rece, folia se va scoate mai ușor din rolă și se va tăia uniform, fără să se lipească peste tot.

Există, touși, o problemă cu acest truc inteligent: deși folia de plastic este mai ușor de desfășurat și tăiat când a stat la o temperatură mai scăzută, s-ar putea să nu fie la fel de eficientă când vine vorba de etanșare. Utilizatorii TikTok au comentat acest videoclip, spunând că nu a fost la bună când au utilizat-o pentru etanșare.

congelator
Secretul cu folia de plastic ţinută în congelator / SURSA FOTO: Dreamstime

Lăsați folia de plastic la congelator cam o oră

Cu toate acestea, @sidneyraz spune că a funcționat perfect. Deci, aceasta ar putea fi o chestiune de marcă a produsului și de cât timp păstrați folia la congelator. Pentru acest experiment, @sidneyraz spune că a ținut folia la congelator doar o oră.

Dacă optați pentru a păstra folia de plastic în congelator, așa cum o fac deja mulți oameni care au descoperit acest turc, va fi ușor de rulat de fiecare dată.

Așa că, data viitoare când întindeți mâna după folia de plastic, deschideți ușa congelatorului (în loc de sertar), folosiți-o, apoi puneți-o la loc, la rece!

Ce a descoperit un studiu din 2022 despre plastic

Publicat în 2022 în revista Environmental Science & Technology, studiul a analizat 34 de obiecte care conțin materiale plastice, cum ar fi ambalajele de iaurt și bureții pentru vase.

Cercetarea, efectuată la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, a descoperit peste 55.000 de compuși chimici în aceste 34 de produse. Iar 11 dintre aceștia sunt cunoscuți că interferează cu metabolismul uman.

Studiul s-a concentrat pe modurile în care substanțele chimice din materiale plastice afectează dezvoltarea celulelor adipoase. Așa s-a descoperit că o treime dintre produsele analizate conțin substanțe chimice, care perturbă metabolismul, determină organismul să creeze mai multe celule adipoase și pot interfera cu modul în care organismul stochează grăsimea.

„Experimentele arată că produsele obișnuite din plastic conțin un amestec de substanțe care pot fi un factor relevant și subestimat din spatele supraponderabilității și obezității”, a declarat Martin Wagner, profesor asociat de biologie la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, co-autor al studiului. EurekAlert. Cu alte cuvinte, substanțele chimice din plastic ar putea contribui la creșterea în greutate.