Semnal de alarmă tras de cercetătorii americani! Oamenii fac rău propriilor copii fără să fie conștienți de acest lucru.

Este cunoscut faptul că băuturile și sucurile dulci, acidulate, se află printre preferatele celor mici.

Iar mulți părinți, dornici să își bucure copiii, ezită să le refuze acestora bucuriile dulci și coloarate.

Semnal de alarmă tras de cercetătorii americani! Mare atenție la băuturile carbogazoase

Cercetătorii americani trag însă semnalul de alarmă cu privire la efectele dăunătoare ale sucurile acidulate asupra copiilor.

Zahărul și cafeina în exces sunt doar două substanțe care pot influența semnificativ comportamentul celor mici.

Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât consumul de băuturi acidulate în rândul copiilor este mai  mare.

Astfel, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York sugerează că băuturile acidulate îi fac pe copii de cinci ori mai agresivi.

Cercetările au arătat ca băietii si fetele care consumă zilnic câte patru sucuri carbogazoase se implică mai repede în conflicte violente, distrug lucrurile altor copii și atacă fizic oamenii, față de copiii care consumă alte băuturi, relatează rosbalt.ru cu referire la Journal of Pediatrics, scrie noi.md.

Limitarea consumului de cola și limonade acidulate îmbunătățește comportamentul copiilor

De asemenea, băuturile cu un conținut ridicat de zahăr sunt asociate cu stări de indispoziție și dificultăți de concentrare.

Cercetătorii americani sugerează că limitarea numărului de băuturi de tip cola, limonade acidulate și alte sucuri îmbunătățește comportamentul copiilor.

Cercetătorii spun că este cât se poate de clar că atitudinea copiilor este influențată de conținutul de cafeină al acestor băuturi, care perturbă somnul și crește anxietatea.

Dar nu doar comportamentul poate fi afectat, existând riscul unor urmări foarte grave asupra organismului.

Anterior, oamenii de știință au demonstrat că dependența de băuturile răcoritoare poate contribui la dezvoltarea de boli cardiovasculare, cancer, cancer pancreatic, diabet, pietre la rinichi.