Aceste băuturi accelerează îmbătrânirea. Trebuie evitate mai ales după 40 de ani

Aceste băuturi accelerează îmbătrânirea! Deși îmbătrânirea este un fenomen inevitabil al vieții, anumite băuturi și alimente ar putea grăbi procesul. Pentru cei de peste 40 de ani, experții dermatologi recomandă să se acorde o mai mare atenție băuturilor care pot diminua elasticitatea pielii și pot cauza linii fine, pete întunecate și un aspect general deshidratat.

Potrivit dermatologilor, există trei tipuri de băuturi de care ar trebui să ne ținem departe dacă ținem la un ten ca la 20 de ani. Acestea sunt sucurile carbogazoase, băuturile energizante și cafeaua cu gheață procesată, îmbuteliată, potrivit Shefinds.

1. Sucuri carbogazoase cu zahăr

Deși nu este un secret pentru nimeni că sucurile nu sunt cele mai sănătoase băuturi, este esențial să fii conștient de daunele pe care le pot provoca atunci când vine vorba de piele, spune dermatologul Elleen Rosen. Sucurile dietetice, explică ea, adesea nu conțin zahăr, dar pot conține „substanțe chimice dăunătoare pentru organism” și chiar pot provoca riduri premature, pe lângă inflamație.

„Substanțe chimice precum fosforul, potasiul și cofeina afectează mineralele din oase și pot deteriora celulele din organism”, adaugă ea.

În plus, „glucoza și fructoza leagă aminoacizii prezenți în colagen și elastină care susțin derma, producând produse finale de glicație avansate sau AGE”. Ea notează că „glicarea aminoacizilor îngreunează repararea fibrelor de colagen și elastină, ceea ce contribuie la riduri mai rapide și la un ten deshidratat”. Sucurile și alte băuturi îndulcite, carbogazoase, „nu sunt opțiuni sănătoase” dacă vrem să ne păstrăm suplețea tenului.

2. Cafeaua procesată, îmbuteliată

Mulți dintre noi au nevoie de cafea pentru a începe ziua, dar cel mai prost fel pe care îl puteți alege când vine vorba de piele este cafeaua procesată îmbuteliată, cu mult zahăr. Când faceți singur cafeaua acasă, puteți alege să o îndulciți cu un îndulcitor natural, sănătos.

În schimb, cafeaua îmbuteliată are adesea aditivi care vă deshidratează pielea, iar acest lucru poate însemna riduri mai rapide, linii fine și pete întunecate. Aceste tipuri de cafea sunt „pline de toxine, care pot lăsa pielea uscată și deshidratată, mai ales atunci când sunt consumate în exces”, spune dermatologul Jasmine Nedi.

Acest tip de cafea poate lăsa pielea fără elasticite și poate reduce strălucirea naturală a pielii. Pentru a evita acest lucru, ea recomandă să beți cafea neagră, deoarece va oferi un plus de energie atât de necesar și rămâne o opțiune cu conținut scăzut de calorii.

3. Băuturile energizante

Pielea din jurul ochilor este delicată și, pe măsură ce îmbătrânim, este normal să pierdem elasticitatea în această zonă. Băuturile energizante o pot deshidrata și mai mult, avertizează ea. Consumul de băuturi energizante poate duce la riduri și la alte semne ale pierderii elsaticității pielii.

Aceste băuturi „forțează creierul să rămână alert”, spune ea, ceea ce duce la un somn slab și la ochi umflați, iar „zonele subțiri de sub ochi sunt predispuse la hiperpigmentare și mâncărime”. Cofeina care se găsește adesea în băuturile energizante inhibă capacitatea organismului de a elimina lichidul din țesuturi, iar lichidul se acumulează în țesuturile de sub ochi, determinând umflarea lor.

Cofeina îngustează vasele de sânge din acea zonă, ceea ce crește fluxul de sânge, provocând și mai multă umflare. Experții concluzionează, subliniind că evitarea zaharurilor și a substanțelor chimice adăugate, ori de câte ori este posibil, poate ajuta pielea să arate mai strălucitoare, mai hidratată și mai tânără.