Așadar, indexul arată care sunt cele mai restrictive locuri pentru mâncat, băut, fumat și fumat țigări electronice în Uniunea Europeană.

Locul I în acest clasament îl ocupă Finlanda, cu 51,6 puncte. Regatul Unit se află pe locul al doilea, cu 37,4 puncte. Republica Cehă, Germania și Slovacia sunt statele cu cele mai puține restricții.

România este una dintre cele 8 țări cel mai puțin restrictive (alături de Austria, Olanda, Luxemburg, Slovacia, Germania), clasându-se pe locul 22.

2016 a fost un an prost pentru cei care vapează, în contextul în care 11 ţări interzic acum folosirea ţigaretelor electronice oriunde este interzis şi fumatul – Finlanda, Luxemburg, Ungaria şi Polonia sunt statele care au abordat cel mai recent această politică.

Finlanda are acum cea mai restrictivă legislaţie în ce priveşte ţigările electronice şi se află în capul listei şi când vine vorba despre alcool; este urmată de Suedia. Pe de altă parte, Finlanda a renunţat la taxele pe produsele de cofetărie, ciocolată şi îngheţată în ianuaraie 2017.