Ofertele financiare si de finantare depuse de firmele participante la licitatia pentru extinderea e-licitatie.ro sunt: Romsys cu 4,99 milioane de euro, la o dobanda de 22,5%/an, S&T Romania cu 3,59 milioane euro si 20%/ an, Intrarom cu 4,35 milioane de euro si 8%/ semestru, Siemens Business Solutions cu 8,56 milioane de euro si 12%/ an, UTI Systems cu 3,53 milioane de euro si BUBOR + 2,25%/ an. Sistemul electronic pentru achizitii publice functioneaza din 4 martie 2002.

Astral ieftineste taxa de conectare si abonamentul

Astral Telecom a lansat o oferta speciala de vara prin care reduce la jumatate taxa de conectare si valoarea abonamentului in prima luna de conectare. Oferta este valabila in perioada iulie – 31 august si se adreseaza in principal utilizatorilor de dial-up si clientilor persoane fizice. ,,Oferta pe care o lansam azi este special conceputa pentru a facilita trecerea de la serviciile de dial-up la serviciile de Internet prin cablu TV si pentru a elimina bariera de pret pentru cei care se conecteaza pentru prima data la serviciile noastre. In plus, toti cei care se vor conecta in aceasta perioada la unul din cele trei tipuri de abonamente destinate persoanelor fizice vor beneficia si de o cartela in valoare de cinci dolari cu care vor putea efectua convorbiri internationale,,, declara stefan Constantinescu, director de marketing la Astral Telecom.

Plus de 42% pentru veniturile Yahoo!

Yahoo! a anuntat o crestere cu 42% a veniturilor in trimestrul doi, fata de perioada similara a anului trecut, insa nu a depasit estimarile de pe Wall Street, pierzand 6% din valoarea de piata la bursa. Numarul utilizatorilor serviciilor Yahoo! a ajuns in prezent la 236 de milioane, fata de 196 de milioane in urma cu un an. Veniturile din trimestrul doi au fost de 321,4 milioane de dolari, iar profitul net aproape s-a dublat, ajungand la 50,8 milioane de dolari. Conducerea Yahoo! a anuntat lansarea mai multor servicii pentru a continua cresterea veniturilor. Unul dintre noile servicii este cel prin care se incearca imbunatatirea cautarii pe Net, cu scopul de a recuceri terenul pierdut in fata Google.