Simona Halep așteaptă un verdict în procesul cu Quantum Nutrition

Simona Halep a dat în judecată firma care a produs suplimentul pe care l-a luat înainte de US Open 2022.

Sportiva cere o despăgubire de 10 milioane de dolari de la compania canadiană.

Marea campioana a României poate ajunge la o înțelegere cu compania aceasta și, astfel, va fi evitat, procesul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, dosarul ajunge în instanță.

Procesul Simonei Halep cu compania canadiană va avea loc în SUA, dacă nu se va ajunge la un acord. Sportiva din Constanța va avea parte de un proces civil. Asta înseamnă că va fi judecat de oameni simpli.

”Judecătorul se asigură că procesul nu va dura mult și le explică juraților care sunt regulile. Sistemul cu jurați e costisitor (plata unei diurne este de 50 de dolari pe zi și cazare, dacă jurații trebuie să rămână peste noapte), așa că Halep trebuie să bage adânc mâna în buzunar.

Există doua tipuri de curți cu jurati în sistemul judiciar american! „Petit jury” este format dintr-un număr relativ redus de jurați, între 6 si 12 persoane. Într-un proces civil, așa cum este cel al Simonei Halep, rolul acestui tip de juriu este să ia cunoștință de probele prezentate de-a lungul procesului în fața instanței de judecată, să determine dacă prejudiciul produs uneia dintre părți există și este culpabil uneia dintre părți.

Al doilea tip de juriu, „Grand jury”, este format dintr-un număr de jurați care poate varia între 16 si 23, având o competență mult mai specializată”, arată prosport.ro.

simona halep
SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Cariera Simonei Halep ar putea fi salvată

Marea campioană a României se luptă să-și demonstreze nevinovăția. Ea spune că nu s-a dopat intenționat, subliniind că produsul celor de la Quantum Nutrition era contaminat.

Există un detaliu care ar putea să o salveze. Jurnaliștii americani au descoperit că nu există nicio informație referitoare la Roxadustat pe eticheta suplimentului în cauză.

Aceștia mai spun că firma americană a folosit ingrediente chinezești, în loc de ingrediente din Oceanul Pacific.

În descrierea produsului, spun ei, se arată că suplimentul are doar 4 ingrediente. De altfel, se mai arată că provine din nuci de cocos premium.

Avocații Simonei Halep spun că problema ar fi formula care provine din peptidele de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific.

„Halep tocmai a terminat procesul de apel la TAS și așteaptă acum rezultatele pentru a afla dacă își va putea continua sau nu cariera sau dacă va trebui să ispășească o parte sau toată suspendarea. Dar detaliile produsului Keto MCT arată că ingredientele chinezești necunoscute folosite pot reprezenta un atuu important al Simonei în acest caz.

Canadienii ar fi folosit ingrediente chinezești în loc de cele din Oceanul Pacific, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, conform etichetei. O acțiune în justiție a fost înaintată la Curtea Supremă, Halep încercând să recupereze 10 milioane de dolari.

În descrierea produsului se spune că are doar patru ingrediente și că provine din nuci de cocos premium. Dar formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific este probabil problema, conform avocaților lui Halep.

Această formulă este folosită pentru că ajută la construirea unui colagen de bună calitate. Dar nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului care, în schimb, este folosit pentru a trata persoanele cu anemie.”, scrie Tennisupdate.com.

Când vine verdictul de la TAS?

Între timp, Simona Halep așteaptă și verdictul de la TAS. Americanii declaraseră anterior, pe surse, că TAS va oferi verdictul la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie cel târziu.

TAS a spus că, momentan, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa.

”În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, potrivit Fanatik.

Amintim că ITIA a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani. La TAS, ITIA a cerut majorarea pedepsei, precizând că Halep nu s-ar fi dopat neintenționat.

De cealaltă parte, sportiva din România speră ca suspendarea sa să fie redusă semnificativ.