Noutatea a fost testată de către cei de la Microsoft încă din luna aprilie. Cea mai nouă îmbunătăţire este ceea ce compania americană numeşte Windows Mixed Reality.

Windows Mixed Reality este suportul software pe care Microsoft îl adaugă în Windows 10 pentru ca propria platformă să poată fi folosită pentru realitatea mixtă (o combinaţie între mediul real şi cel virtual).

Utilizatorii de Windows 10 vor putea folosi pentru jocurile şi aplicaţiile de realitate mixtă căştile pe care producătorii de hardware se vor înghesui să le vândă în perioadă următoare.

Noul update marchează şi debutul unui nou design, numit Fluent Design, pe care Microsoft vrea să-l aplice sistemului de operare şi aplicaţiilor proprii şi care, speră compania americană, să fie adoptat şi de ceilalţi dezvoltatori software, scrie news.ro.

Windows 10 Fall Creators Update aduce o serie de actualizări şi pentru aplicaţiile Microsoft care sunt incluse în sistemul de operare. În fruntea listei se află aplicaţia Photos, care permite acum manipularea imaginilor cu ajutorul filtrelor şi a efectelor 3D.

Alte noutăţi sunt posibilitatea închiderii PC-ului prin comenzi vocale, posibilitatea plasării pe taskbar a contactelor şi site-urilor favorite, monitorizarea performanţei plăcii grafice în Task Manager şi un set nou de emoji care nu putea să lipsească.

Noua actualizare promite şi o securitate mai bună, cu o protecţie superioară pentru din ce în ce mai răspândiţii malware de tip ransomware.

Windows 10 Fall Creators Update va fi livrat prin intermediul funcţiei de actualizate automată în cursul următoarelor luni.