Există deja speranță că medicamentele care „schimbă jocul” sunt pe drum, scrie NZHerald.

Mulți experți în sănătate își dau seama că, deși vaccinarea este cel mai important mod de a proteja oamenii de coronavirus, nu este singurul.

De aceea, în Israel, companiile se concentrează pe dezvoltarea medicamentelor care s-ar putea dovedi de neprețuit în lupta împotriva virusului.

Israelul a vaccinat complet puțin sub 80% din populația adultă, dar țara a înregistrat 7600 de noi infecții peste noapte.

Potrivit Ministerului Sănătății din Israel, „majoritatea celor infectați sunt copii nevaccinați. Există, de asemenea, persoane vaccinate, iar cazurile severe sunt în rândul adulților în vârstă de 60 de ani și peste.”

Israelul lucrează acum la consolidarea opțiunilor pentru a reduce la minimum daunele provocate de Covid-19. Speranța ar putea sta și în medicamente experimentale, cum ar fi EXO-CD24 și Allocetra.

EXO-CD24 este un medicament experimental de „precizie” pentru inhalare, dezvoltat de profesorul Nadir Arber la Tel Aviv Sourasky Medical Center. Scopul său este de a opri „furtuna de citokine” care afectează plămânii la aproximativ 5-7% dintre pacienții afectați de covid.

Arber a dezvoltat medicamentul folosind o moleculă, CD24, în speranța că va ajuta pacienții cu cancer. Acum se crede că ar putea ajuta numeroși pacienți cu Covid-19.

Studiul de fază I al medicamentului a produs rezultate impresionante, toți cei 30 de pacienți tratați cu acesta recuperându-se. 29 au părăsit spitalul în decurs de 3-5 zile după ce le-a fost administrat. „EXO-CD24 este anunțat ca un medicament miraculos împotriva # Covid-19, într-un studiu recent din Tel Aviv.

Conceput inițial pentru combaterea cancerului ovarian, a rezolvat cazurile de covid moderat până la sever în 5 zile de la utilizare”, a scris un internaut.

Enlivex Therapeutics, o companie de imunoterapie, dezvoltă un alt tratament pentru Covid-19 în Israel.