Nou model Mini, Countryman, va putea fi achiziţionat din showroom-urile din România începând cu luna septembrie, la preţuri care pornesc de la 21.412 euro cu TVA, a anunţat importatorul mărcii, BMW Group România.

Countryman, al patrulea model din gamă, este un crossover situat între conceptul Mini clasic şi segmentul contemporan al modelelor Sports Activity Vehicle.

Noul model va fi disponibil în cinci variante de motorizări, trei pe benzină şi două diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D 112 cai putere şi Cooper S 184 cai putere) pot fi echipate şi cu sistem de tracţiune integrală.

Countryman este primul model care dispune de tracţiune integrală, de patru uşi şi o deschidere largă a hayonului, şi care are o lungime de peste patru metri.

Cele mai eficiente motorizări din gamă (One D şi Cooper D) au un nivel de emisii de numai 115 grame CO2 pe kilometru la o putere de 90 cai putere, respectiv 112 cai putere.

Volumul de portbagaj al noului Mini este de 350 litri, dar poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate până la 1.170 litri.

Lansarea noului Mini marchează şi reîntoarcearea mărcii în Campionatul Mondial de Raliuri, unde Countryman va debuta în sezonul 2011.

În primele şapte luni ale anului, în România au fost înmatriculate 45 de maşini Mini, cu 30% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

0-55705-6.jpg0-55706-7.jpg

SURSA: Mediafax