Cei mai bogaţi 80 de oameni din lume controlează aproximativ 1,9 trilioane de dolari. O sumă similară este deţinută de 3,5 milliarde de oameni de la polul opus, adică cei săraci. Aşadar, 80 de oamenii deţin o sumă de bani asemănătoare cu cea obţinută de 3,5 miliarde de oameni.

Inegalităţile de la nivelul claselor sociale continuă să fie un subiect sensibil, mai ales pentru cei aflaţi în cei 99% ce nu fac parte din zona celor mai bogaţi oameni.

În timp ce mulţi se gândesc că cei mai mulţi milionari au ajuns la o avere impresionantă printr-o moştenire, doar 11 din cei 80 duc un trai de lux datorită unei moşteniri. Ceilalţi 69 au pornit de jos şi şi-au construit singuri propria avere. Un exemplu este Warren Buffet. El a crescut într-o clasă de mijloc, dar a devenit dependent de mediul de afaceri şi a început să facă investiţii. Astăzi, el are o avere de 72,3 miliarde de dolari. El a obţinut aceşti bani pentru că a acţionat  precum un om bogat. În acest caz, jurnaliştii de la Business Insider ne propun să analizăm acţiunile oamenilor care au ajuns să facă avere.

Aşadar, acestea sunt activităţile pe care le fac oamenii bogaţi pentru a avea succes:

1. Cei bogaţi cred în legea venitului. Aceştia cred că sunt plătiţi direct proporţional cu valoarea pe care o livrează în sectorul său de activitate.

2. Cei bogaţi se concentrează pe oportunităţi, nu pe obstacole. A fost odată un vânzător care a ajuns într-un oraş departe de locul său natal şi a încercat să vândă pantofi localnicilor. Problema era că nimeni nu purta pantofi, ceea ce a îngreunat vânzările comerciantului.  În cele din urmă, vânzătorul foarte frustrat a renunţat şi a încercat să plece din oraş. În drumul său de ieşire din oraş, a întâlnit un alt vânzător de pantofi, căruia i-a spus: „Nu te mai deranja să vinzi în acest oraş. Aceşti oameni nu poartă pantofi”. În acest timp, cel de-al doilea vânzător a spus bucuros: „Nimeni nu poartă pantofi? Atunci aş putea vinde o pereche fiecărei persoane din oraş. Ce norocoşi suntem să vindem într-o piaţă nexploatată”.

3. Cei bogaţi se asociază cu oameni de succes şi pozitivi. Oamenii bogaţi ştiu că atitudinea înseamnă totul. Dacă stau în preajma unor oamenii care se plâng mereu, atunci şi ei vor ajunge la fel, de aceea bogaţii caută compania oamenilor optimişti.

4. Cei bogaţi sunt dispuşi să se promoveze atât pe ei, cât şi valoarea lor. Cei bogaţi nu se simt jenaţi să-ţi spună că sunt foar buni în ceea ce fac.

5. Cei bogaţi cresc mai mult decât problemele lor. În momentul în care îşi stabilesc o ţintă, nu se opresc până nu o ating indiferent de piedici. Şi nu dau vina pe ghinion atunci când se întâmplă ceva rău.

6. Bogaţii: „amândouă”. Săracii: „una sau alta”. Dacă au o sumă de bani, cei săraci se gândesc să aloce acei bani pentru o varianta sau alta. În timp cei oamenii bogaţi se gândesc cum să le obţină pe amândouă.

7. Cei bogaţi se concentrează pe valori nete, nu pe banii obţinuţi dintr-un salariu. Oamenii săraci vorbesc despre plata pe oră, în timp ce oamenii bogaţi se gândesc la valoarea netă.

8. Cei bogaţi învaţă şi se dezvoltă în mod constant. Mulţi copii se gândesc că învaţă până când termină studiile, iar după nu se mai ating de o carte în viaţa lor. Din contră procesul de învăţare continuă toată viaţa.

9. Cei bogaţi nu se feresc de calea cea dificilă . Unii oameni rămân săraci pentru că aleg cele mai uşoare variante în viaţă.