Dispar, încet-încet, ultimele urme ale moștenirii lăsate de Liviu Dragnea în politica românească. Astfel, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea comisiei speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache.

Florin Iordache este membru al fostei grupări ”Dragnea” din PSD și cel care a vrut să adopte, din poziția de ministru al Justiției, infama ”Ordonanța 13”, care a declanșat cele mai mari proteste de stradă din România, de după 1989.

La vremea respectivă, Florin Iordache a anunțat prin mass-media, în jurul orei 24 din noaptea de 31 ianuarie 2017, publicarea de către guvern în Monitorul Oficial a ordonanțelor privind grațierea unor fapte de corupție și modificarea Codului penal prin dezincriminarea abuzului în serviciu.

Protestele au atins apogeul în seara de duminică, 5 februarie, când peste 600.000 de manifestanți au protestat în toată țara, în ciuda faptului că în aceeași zi, guvernul anunțase abrogarea OUG 13.

Revenind în actualitate, Ciolacu a propus conducerii celor două Camere ale Parlamentului încetarea activităţii Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative pe domeniul Justiţiei, înfiinţată prin Hotărârea Parlamentului 69/2017 și condusă de Florin Iordache.

Proiectele de lege şi propunerile legislative cu care este sesizată această comisie specială vor fi transmise comisiilor permanente de specialitate pentru întocmirea rapoartelor.