Gigantul american Apple a mai venit cu un nou gadget. În cadrul unui recent eveniment, Apple a lansat cârpa oficială de şters produsele care poartă semnătura companiei. Chiar dacă lansarea oficială nu a fost însoțită de o mare publicitate, noua cârpă oficială Apple nu vine cu vreun concept revoluţionar sau design inovator. Aceasta poartă însă logo-ul companiei şi este făcută din materiale non abrazive nespecificate.

”Polishing Cloth” (cârpa de lustruit) va fi vândută separat şi va costa 19 dolari. Ea poate fi achiziționată de aici.

Sursa: Apple.com

În afara inscriției Apple, adica a logo-ului, nu este clar în ce fel diferă cârpa Apple de orice altă cârpă din microfibre, pentru a justifica preţul.

Este probabil prima cârpă creată vreodată care este însoţită de o lungă listă de produse compatibile. Apple listează, pe site-ul oficial, o mulţime de iPhone-uri, iPad-uri şi alte produse ale companiei cu care noua sa cârpă este compatibilă, susține news.ro.

Ultima acțiune desfășurată de cei de la Apple

Apple mai are o cârpă în portofoliu, însă aceea este inclusă în preţul de 6.000 de dolari al monitorului Pro Display XDR.

Trebuie subliniat că Apple a scos recent de piață două modele noi de laptopuri MacBook Pro, cu procesoare noi Apple Silicon, alături de o nouă generaţie de căşti de tip wireless AirPods. Totodată, compania a mai lansat și un serviciu de muzică pe baza unui abonament în valoare de 5 dolari pe lună.

Laptopurile noi MacBook Pro au ecrane de 14 şi 16 inchi și mai dispun și de procesoare noi. Criticată de fanii Apple, compania a ales să elimine pe aceste modele funcția „Touch Bar”. Costul modelului de 14 inchi ajunge la 1.999 de dolari, iar cel al modelului de 16 inchi la 2.499 de dolari.

Potrivit Apple, ambele laptopuri vor fi disponibile pe piață începând de săptămâna următoare

Johny Srouji, directorul procesoarelor Apple a declarat că M1 Max utilizează cu până la 100 de waţi mai puţini decât alte procesoane high-end pentru laptopuri, ceea i va reda bateriei o durată de viață mult mai bună.”Este cel mai puternic procesor pe care l-am construit vreodată, ”a comentat acesta despre M1 Max.