Apple tocmai a scos de piață luni două modele noi de laptopuri MacBook Pro, cu procesoare noi Apple Silicon, împreună cu o nouă generaţie de căşti de tip wireless (fără fir) AirPods. Totodată, Apple a mai lansat și un serviciu de muzică pe baza unui abonament în valoare de 5 dolari pe lună.

Laptopurile noi MacBook Pro au ecrane de 14 şi 16 inchi și mai dispun și de procesoare noi. Criticată de fanii Apple, compania a ales să elimine pe aceste modele funcția „Touch Bar”. Costul modelului de 14 inchi ajunge  la 1.999 de dolari, iar cel al modelului de 16 inchi la 2.499 de dolari.

Potrivit Apple, ambele laptopuri vor fi disponibile pe piață începând de săptămâna următoare

Johny Srouji, directorul procesoarelor Apple a declarat că M1 Max utilizează cu până la 100 de waţi mai puţini decât alte procesoane high-end pentru laptopuri, ceea i va reda bateriei o durată de viață mult mai bună.”Este cel mai puternic procesor pe care l-am construit vreodată, ”a comentat acesta despre M1 Max.

Criza cipurilor, anunțată în din vară de către Tim Cook, a ajuns și la cunoscuta companie americană, Apple. Cu toate că aceasta și-a făcut stocuri importante de cipuri, Apple a decis să reducă comenzile pentru iPhone 13 de la 90 de milioane de dispozitive, la 80 de milioane de dispozitive până la finalul acestui an, notează Bloomberg. Concret, targetul de producție va fi redus cu aproximativ 11 procente.

Potrivit sursei anterior citate, în cazul noilor modele, este nevoie de cipurile dezvoltate de Broadcom şi Texas Instruments. Cu toate că chipset-ul smartphone-urilor Apple este dezvoltat de TSMC, în componența acestora există multe cipuri de la Broadcom şi Texas Instruments. Printre acestea se numără cele de gestionare a energiei, laserul folosit de Face ID, conexiunea USB și wireless.