Adrian Țuțuianu a fost înregistrat într-o ședință de partid, pe care a ținut-o la Găești, în fața primarilor din județ. Președintele PSD Dâmbovița și-a insultat colegii pe care i-a numit „maimuțe” și „proști”, iar acum se teme că va fi destituit din funcție. În acest contex, el a obligat mai mulți membrii ai filialei să trimită o scrisoare către Liviu Dragnea pentru a-i cere demisia și pentru a arăta că el are în continuare susținere.

Totuși, conform unor surse din apropierea lui, scaunul i se clatină serios, iar cei care au semnat scrisoarea sunt oameni pe care i-ar avea la mână cu diverse. Țuțuianu ar fi apelat de mai multe ori la interceptări ilegale și astfel ar fi aflat multe informații despre cei din subordinea sa, pe care i-ar fi amenințat imediat după difuzarea înregistrărilor, potrivit acelorași surse. Astfel el ar vrea să pună la cale încă un puci contra lui Liviu Dragnea și caută susținere și la baronii din teritoriu. El ar dori să inițieze o nouă scrisoare semnată de sute de primari din toată țara, fix înaintea alegerilor europarlamentare, susțin surse din PSD Dâmbovița.

„Țuțuianu a făcut un tur de forță și a apelat la tot felul de instrumente ilegale pentru a afla cine a scurs înregistrările. Parcă era turbat. Mie unul mi-a inspirat teamă. Este un om foarte periculos. Sper să ne scape Dragnea de el. Oricum nici el nu va sta degeaba și îi pregătește o nouă surpriză lui Dragnea: o scrisoare de la sute de primari din toată țara. Momentan nu a convins pe nimeni, dar să vedem”, a spus un membru PSD Dâmbovița pentru Capital.

Iată scrisoarea semnată de 66 de primari din județul Dâmbovița:

Primarii Partidului Social Democrat din județul Dâmboviţa, alături de conducerea  Consiliului Judeţean, luând act de declarațiile liderilor centrali ai partidului, precum și de apariția în presa centrală a unor discuții care au avut loc în cadrul Organizației PSD Dâmbovița, emitem următorul punct de vedere:

Toate discuțiile care fac obiectul înregistrărilor au avut loc în interiorul partidului, în cadrul întâlnirilor conducerii organizației județene cu primarii, viceprimarii, consilierii județeni și consilierii locali, la solicitarea acestora, cu privire la dezbaterile din cadrul CEX național.

 

Ne delimităm de atitudinea colegilor noștri, care și-au permis să înregistreze discuții din interiorul partidului și apoi să trimită aceste înregistrări unor televiziuni naționale, cu scopul vădit de a discredita atât liderul organizației cât și organizația PSD Dâmbovița.

Vom apela la toate mijloacele legale pentru a identifica acele persoane care au realizat, sau care au dispus să se facă aceste înregistrări și vom proceda la sancționarea lor conform Statutului PSD. Aceste practici sunt de condamnat și au fost condamnate inclusiv de liderul partidului, domnul Liviu Dragnea.

Scrisoarea semnată de președintele Adrian Țuțuianu, ca și punctele de vedere exprimate în cadrul CEX Național al PSD și în cadrul ședințelor PSD Dâmbovița, au deplina susținere a primarilor PSD. Îngrijorările sale cu privire la situația partidului și direcția în care acesta se îndreaptă sunt și îngrijorările membrilor și simpatizanților PSD.

Nemulțumirile exprimate de președintele Adrian Țuțuianu cu privire la activitatea unor miniștri sunt semnalate inclusiv de membri PSD Dâmbovița, în numeroase rânduri și se bazează, în special, pe faptul că în campaniile electorale au fost asumate o serie de promisiuni pentru îndeplinirea cărora depindem de sprijinul Guvernului, și care, nici până azi nu și-au găsit rezolvare (situația industriei de apărare din județ, situația drumurilor nationale, situația stadionului din municipiul Târgovişte etc).

Nu este nevoie de niciun sondaj de opinie pentru a observa că PSD se află într-o situație dificilă și că suportul popular de care am beneficiat în anul 2016 a fost considerabil diminuat din cauza modului discreționar în care este condus partidul și din cauza slabei performanțe a unor membri ai Guvernului.

Cerem tuturor liderilor partidului să înceteze atacul la președintele PSD Dâmbovița, organizație de referință, care a obținut în toate bătăliile politice rezultate remarcabile, inclusiv acum situându-se pe locul II pe țară,  transmițându-le că Adrian Țuțuianu are întreaga noastră susținere și  că este condamnată la eșec orice tentativă de înlocuire a acestuia de la conducerea Organizației PSD Dâmbovița, înlocuire care ar echivala cu distrugerea unei echipe puternice şi cu cel mai mare favor făcut adversarilor noştri politici, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.