Nou exerciţiu militar aproape de graniţa Rusiei! Kremlinul este din nou pus la încercare de un nou exerciţiu militar ce va avea loc în Ucraina, în a doua jumătate a lunii iulie.

Peste 1.200 de militari din 4 ţări şi peste 200 de vehicule de luptă vor participa la Three Swords-2021

Armata ucraineană a anunţat că exerciţiul va avea loc în partea de vest a ţării şi va implica soldaţi din Ucraina, Statele Unite, Polonia şi Lituania. Este cea de-a doua serie de aplicaţii militare la care Ucraina participă în interval de o lună împreună cu state partenere, după exerciţiul Sea Breeze 21, ce a avut loc în Marea Neagră şi pe teritoriul ţării vecine.

Acest nou exerciţiu se numeşte “Three Swords-2021” (Trei Săbii), iar la programul de aplicaţii ce va implica forţele terestre vor participa peste 1.200 de militari şi mai mult de 200 de vehicule de luptă, transmite agenţia Reuters.

Three Swords-2021 va avea loc în poligonul militar Iavoriv din regiunea Lvov, între 17 şi 30 iulie.

“Three Swords-2021 creează condiţiile favorabile pentru pregătirea şi coordonarea efectivă a unităţilor din statele partenere, cu scopul creşterii calităţii şi a nivelului capabilităţilor de luptă”, au transmis reprezentanţii armatei ucrainene.

Sea Breeze 21, exerciţiu militar de dimensiuni impresionante, între 28 iunie şi 10 iulie

Sea Breeze 21 este cel mai mare exerciţiu din istoria Sea Breeze, ce datează din 1997. Au participat trupe din 30 de state, de pe 6 continente, adică 5.000 de militari NATO şi din ţările aliate, precum şi aproximativ 30 de nave şi 40 de avioane.

Exerciţiul se axează pe mai multe tipuri de operaţii, inclusiv război amfibiu, operaţii la sol, scufundări, interdicţie maritimă, apărare antiaeriană, operaţii speciale integrate, luptă antisubmarin şi operaţii de căutare-salvare.

Rusia nu s-a lăsat mai prejos şi şi-a testat, în aceeaşi perioadă, sistemele de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea. Apoi, au fost efectuate tiruri cu muniţie reală asupra unor ţinte maritime şi aeriene aflate în Marea Neagră, la care au participat două nave mari de debarcare, Orsk și Saratov, dar şi submarinul diesel Kolpino, capabil să transporte rachete de croazieră Kalibr.